Aşırı soğuklar, Pazar esnafına tezgâh açtırmadı

Ardahan’da hüküm süren soğuk hava nedeniyle pazar esnafının çoğu tezgah açamadı

GÜNCEL 30.12.2021 15:22:00 0
Aşırı soğuklar, Pazar esnafına tezgâh açtırmadı

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da hüküm süren soğuk hava Perşembe günleri kurulan kapalı halk pazarında Pazar esnafına tezgâh açtırmadı. Hava sıcaklığının eksi 25 dereceye düşmesiyle soğuk havaya dayanamayan ürünlerinin büyük bir bölümünün ziyan olduğuna dikkat çeken Pazar esnaflarından Aydın Özer, Ardahan’da soğuk hava nedeniyle olumsuz yönde etkilendiklerini belirterek, pazar esnaflarının çoğu soğuklardan dolayı tezgâhlarını açamadı dedi.

Özer, İşlerimiz büyük oranda düştü hem soğuk havadan hem de müşteri olmadığından dert yakınarak ellerinde kalan malların soğuktan zayi olduğunu belirterek, Tezgâhta görünen bütün meyve ve sebze ürünlerinin yarısının don nedeniyle buzlandığını ve bu nedenle de çöpe gittiğini ifade etti.

Özer, "Soğuklardan dolayı ne çalışabiliyoruz ne de satış yapabiliyoruz. Satışların düşük olduğunu, soğuk havalardan dolayı daha da düştüğünü vurgulayan pazar esnafı Aydın Özer, “Pazarcının hali yeni yıla girmemize bir gün kala yine içler acısı. İşler zaten çok kötü. Hava da böyle olunca bize daha kötü yansıyor. Masraflarımız ağır, kar oranları düşük bir de üstüne soğuk hava eklenince işlerimiz olmuyor. Tezgâh açanda geri toplamak zorunda kalıyor. Satışlardan kar edemiyoruz. Şartlar çok kötü. Yine de halimize şükür ediyoruz açıklamasında bulundu.

 

 


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu