ARÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI

ARÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI

EĞİTİM 15.05.2015 23:10:50 0
ARÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Ardahan'daki engellilere destek olmak amacıyla bir kokteyl düzenlendi. ARÜ Engelsiz Üniversite Birimi ve Ardahan Üniversitesi Gençlik Eğitim Merkezi'nin (ARÜGEM) işbirliği ile gerçekleştirilen kokteylde Ardahan'da yaşayan ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli vatandaşların güzel bir gün geçirmeleri sağlandı. Etkinlik, 12 Mayıs 2015 Salı günü ARÜ Yenisey Konuk Evi'nde gerçekleştirildi. 

Saat 14.00'dan itibaren başlayan etkinliğe ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, ARÜGEM Başkanı Canan Korkmaz, ARÜ Engelsiz Üniversite Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Betül Aşçı, çok sayıda ARÜ'lü akademik, idari personel, öğrenciler, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. 

Programın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık; bu anlamlı günde hepinizi burada ağırlamaktan mutluyuz. Üniversitemize hoş geldiniz. Farkındalık için bu etkinliği yapıyoruz ve gerçekten çok şeyin farkına varıyoruz. Katkılarından dolayı ARÜGEM Başkanımız Canan Hanım'a ve Betül Hanıma teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu işe emek veren ve farkındalığımızı üst düzeye getiren rehabilitasyon merkezlerimize teşekkür ediyorum ve bundan sonra ki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum.” dedi.

ARÜ Engelsiz Üniversite Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Betül Aşçı ise etkinlikte yaptığı konuşmada, Engelli vatandaşlarımızı aileleriyle beraber bu etkinliğe davet ettik. Ardahan'da eğitim veren rehabilitasyon merkezlerinde, eğitimlerine devam eden engelli kardeşlerimiz bugün burada görmek bizi sevindirdi. Onlarla birlikte olmak yaşama daha pozitif bakmamızı sağlıyor. Yüzlerinde ki gülümseme ve mutluluk yaptığımız işte başarılı olduğumuzun bir kanıtıdır.” diye konuştu. 

Programda engelli vatandaşların istek ve dileklerine yer verildi. Görme engelli Döndü ve Erkan Avkuş çifti, yaklaşık iki yıldır Ardahan'da olduklarını, geldikleri tarihten itibaren şehirde bir çok sıkıntıyla karşılaştıklarını ifade ettiler. Erkan Avkuş; Bizler engelli vatandaşlar olarak şehir içinde dolaşırken sıkıntılar yaşıyoruz. Kaldırımlarda bulunan biz görme engelliler için yapılan sarı şeritlerin yararından çok zararı var. Çünkü çoğu zaman ıslak olduğundan kayganlaşıyor ve bazı sarı şeritlerin bitişleri ise kaldırımların bozuk kısımlarında. Ardahan'da trafik ışıklarının olmayışı da bizleri oldukça zorluyor. Çok küçük ilçelerde bile trafik lambalarının olmasına rağmen bir il merkezinde olamayışı engelli vatandaşlar olarak bizlerin yaşamını zorlaştırıyor” diyerek karşılaştıkları zorluklardan bahsetti.

Konuşmaların ardından Ardahan Üniversitesi Okutman Turgay Akdağoğlu, Okutman Kemal Özavcı, Öğr. Gör. Ahmet Çağrı Kır ve Gültekin Arıkan katılımcılara canlı müzik ziyafeti ile hoşça zaman geçirmelerini sağladı.

 


                                                          

1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!