ARÜ´DE BASKETBOL HEYECANI BAŞLADI

ARÜ´DE BASKETBOL HEYECANI BAŞLADI

SPOR 9.12.2015 10:38:08 0
ARÜ´DE BASKETBOL HEYECANI BAŞLADI

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası 2. Lig Basketbol Turnuvası, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde 8 Aralık 2015 Salı günü oynanan maç ile başladı. Çekilen kurular neticesinde ilk maçta Ardahan Üniversitesi ile Artvin Çoruh Üniversitesi eşleşti. Turnuvaya Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi erkek basketbol takımları katıldı. Turnuvaya Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk, akademisyenler ile çok sayıda sporsever katıldı. Turnuva, 11 Aralık 2015 Cuma günü oynanacak son maçın ardından düzenlenecek kupa töreniyle birlikte sona erecek. 

Ardahan Üniversitesi Spor Salonu´nda gerçekleştirilen turnuva saat 10.30´da yapılan açış konuşmaları ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu adına ARÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ bir konuşma yaptı. Doç. Dr. Karadağ, ?Bu önemli organizasyona ev sahipliği yapan Ardahan Üniversitesi´nin yeni spor komplekslerinin tamamlanmasının ardından daha önemli etkinliklere imza atacağını belirtmek istiyorum. Bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz´a sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bu organizasyonda emeği geçen bütün herkese de minnettarız.? dedi. 

Rektör Prof. Dr. Korkmaz: ?Amacımız Sadece Kazanmak Değil, Böyle Bir Atmosferde Birlikte Olmaktır.?

Turnuvaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, ?Biz, Türkiye´nin son noktasında olan bir üniversiteyiz. Kardeş komşu iller ile birlikte büyüdüğümüzde daha da mutlu olacağız. Değerli konuklarımızın üniversitemizi ve Ardahan´ı bilmeleri bizim için çok önemlidir. Kazanmak değil, böyle bir atmosferde birlikte olmak en büyük amacımızdır. O bakımdan özellikle Doğu Anadolu´da spora bir ibadet gözüyle bakılması gerekir. Toplum ve ruh sağlığı temelde biraz da spora bağlıdır. Genellikle sporcuların çok iyi bir disiplinleri olur. O bakımdan yaşam boyu sağlık için sporun yapılması şarttır.? değerlendirmelerinde bulundu. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, ARÜ´nün yepyeni olanaklarıyla birlikte her geçen gün büyüyen ve gelişen bir üniversite olduğuna dikkat çekti. Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, ?Kardeş üniversitelerden gelen sporculara tekrardan hoş geldin diyorum.? diyerek sözlerini tamamladı. 

Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy´u konuşmasını yapmak üzere davet etti. Turnuvaya katılan takımlara ve izlemeye gelen sporseverlere teşekkür eden Başkan Köksoy, ARÜ´nün daha önce çok sayıda ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, ?Bu organizasyonlarda Ardahan adının geçmesi bizi ayrıca mutlu kılıyor. Bugün de üniversite sporları federasyonunun basketbol turnuvasıyla birlikteyiz. Ben bu organizasyonlara katılan rekabet edecek değerli öğrencilerimize ve gençlerimize başarılar diliyorum.? dedi. 

İlk Maçı, Rektör Prof. Dr. Korkmaz ile Başkan Köksoy Yaptı

Konuşmaların tamamlanmasının ardından ilk maçı Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz ile Başkan Köksoy yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz ilk atışında yaptığı basket ile seyircilerden büyük alkış aldı. 

Turnuvanın ilk maçı Ardahan Üniversitesi ile Artvin Çoruh Üniversitesi arasında yapıldı. Turnuva 11 Aralık 2015 tarihi Cuma günü oynanacak olan son maç ile tamamlanacak. Son maçın oynanmasının ardından kupa töreni gerçekleştirilecek. 

 


                                                                                                                                                                    

1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR