ARÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da büyümeye devam ediyor.

7.08.2020 11:32:05 0
ARÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Ardahan Üniversitesi (ARÜ)  sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da büyümeye devam ediyor.

Şehrimizin ve bölgemizin kalkınmasına katkı sağlama amacından hareketle, her sene Üniversite bünyesinde yeni bölümler açılıyor. Açılan bölümler istihdama yönelik olup, bilhassa ön lisans programları lisans tamamlama fırsatı sunan programlardan oluşuyor.

4 YILDA 29 YENİ BÖLÜM

Ardahan Üniversitesi bünyesinde son 4 yıl içinde 29 yeni bölüm açıldı. Bunlar içinde bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü tercih edip kayıt yaptıran ve puan sıralamasına göre ilk 20 içinde yer alan öğrencilere, Ardahan Üniversitesi Kalkındırma Vakfı tarafından başarı şartlarını devam ettirmeleri halinde 4 yıl boyunca aylık 400 TL burs verilecek. Sayısı 4 olan lisansüstü programlarımızda %300 bir büyüme sağlayarak lisansüstü program sayısı 12´ye yükseldi. Bu büyüme, öğretim elemanı sayısındaki artışla aynı oranda ilerleyen bir başarı oldu.  

ARÜ Akademik ve bilimsel ilerleyişin yanı sıra öğrencilerin kampüs alanında verimli ve keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak projelere de imza atmaya devam ediyor.  Eylül ayında faaliyete geçecek olan Spor Kompleksi ve Öğrenci Yaşam Merkezi öğrencilerimize birçok sosyal ve kültürel alanda etkinlik imkanı sağlayacak. İçerisinde kapalı spor salonu, yüzme havuzu, bowling salonu, buz pateni pisti, fitness salonu bölümlerini kapsayan; ilimizde sportif faaliyetlerin yürütülebileceği ve öğrencilerin birçok ihtiyacını giderebileceği alanlardan oluşmakta. Yine Eylül ayında faaliyete geçecek olan Aşık Şenlik Kültür Merkezi´mizde aynı anda farklı salonlarda konferans ve etkinlikler yapılabilecek. Her fakülte ve meslek yüksekokulunda bulunan kütüphaneler öğrencilerin binlerce basılı ve dijital kaynağa ulaşımı sağlanmakta.

BAL VE PEYNİR ANALİZİ YAPILMAYA BAŞLANDI

Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi çalışmalarına öğrencileri de dahil ederek şehrimizin ve bölgemizin kalkınmasına yönelik projeler üretmekte. Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi yaptığı diğer analizlere ek olarak, gerekli altyapı hazırlıklarını tamamlamasının ardından, Ardahan´ın önemli iki ürünü olan bal ve peynir analizini de yapmaya başladı. Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezinde verilen kurslar ve hayata geçirilen projeler ile Ardahan´ın ve öğrencilerimizin gelişimi desteklenmekte.

ARÜ BİLİM İNSANLARININ UĞRAK YERİ OLDU

 Ardahan Üniversitesi bölge üniversitelerle iş birliği içinde bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirmekte. Gerçekleştirilen kongreler, ulusal ve uluslararası sempozyum ve konferanslar kapsamında, son 4 yılda Üniversitemizde 600´den fazla bilim insanını ağırladı. ARÜ doğayla iç içe olan kampüsü, modern ve teknolojik fiziki yapısı ve dinamik kadrosuyla sağlıklı ve hızlı büyümesine devam etmekte.


1

Ardahan’da baraj, göl ve göletlere girmek yasaklandı

2

BAŞKAN BUDAK’TAN SOKAK HAYVANLARI İÇİN MÜJDE

3

BESİCİLER HAYVAN HASTANESİ İSTİYOR

4

Öğrenciler dolmuş fiyatlarında ki zam dedikodularını protesto etti

5

Serhat Ardahanspor Başkanından Belediye Başkanı Demir’e ziyaret