Artan fiyatlar, geçim sıkıntısını giderek zorlaştırıyor

Doların yükselişiyle ekonomik durgunluk kendini iyiden iyiye hissettirdi

GÜNCEL 25.11.2021 15:42:00 0
Artan fiyatlar, geçim sıkıntısını giderek zorlaştırıyor

Bedrettin Şuay

Piyasada günlük artan fiyatlar, geçim sıkıntısını giderek arttırıyor. Gıdadan, yakıta, giyime kadar hemen, hemen her ürüne gelen zamlar, vatandaşın geçimini giderek zorlaştırıyor. Ardahan’da artan fiyatlar kaşısın da çaresiz kalan vatandaş ise ne yapacağını şaşırmış durumda.  Türkiye´de iyice kendini göstermeye başlayan ekonomik kriz Ardahan´da da piyasayı durma noktasına getirirken, esnaflar iş yapamamaktan dert yanarken vatandaşlar ise alım gücünün azaldığını söyledi.

Ardahan çarşı esnafı işlerin durgunluğundan yakınırken Piyasalarda dolar yükselişi hem esnafı hem de vatandaşı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Doların yükselişiyle ekonomik durgunluk kendini iyiden iyiye hissettirdi. Ekonomik durgunluk en çok ise küçük ölçekli esnafı ve alım gücü az olan vatandaşları etkilemiş durumda. Esnaf pahalılıkla birlikte ödenemeyen krediler, biriken vergiler ve diğer borçlar nedeniyle ne yapacağını şaşırmış durumda.

Artan fiyatlar karşısında Ardahan’da vatandaşların alım gücünün giderek azalmasına paralel olarak işlerinin düştüğünden yakınan esnaflar kış sezonuna başlanmış olmasına karşın her sektörde satışların durgun olduğunu belirtti. Eskiye oranla işlerinde düşüş yaşandığını kaydeden esnaflar, ekonomik kriz ile birlikte sattıkları ürünü bir daha yerine koyamamaktan dert yanıyor.


1

AKI-DER, Yöresel Yemekleri tanıtacak

2

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

3

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

4

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

5

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu