Artan akaryakıt fiyatları sebze ve meyve fiyatlarını da etkiledi

Son dönemde akaryakıta üst, üste gelen zamlar kapalı halk pazarlarında sebze ve meyve fiyatlarını arttırdı

GÜNCEL 10.03.2022 17:14:00 0
Artan akaryakıt fiyatları sebze ve meyve fiyatlarını da etkiledi

Haber: Bedettin Şuay

Sebze-meyve fiyatlarında yaşanan artışın asıl sebebinin akaryakıt ile birlikte nakliye fiyatlarının yüksekliğinden kaynaklandığını belirten pazar esnafı, yetkililerin akaryakıt fiyatlarını düşürmesi gerektiğini söyledi. Son dönemde akaryakıta üst, üste gelen zamlar nedeniyle Ardahan kapalı halk pazarlarında sebze ve meyve fiyatları kış şartlarının da etkisiyle ciddi oranda arttı. Sebze meyvelerin yüksek fiyatlara satılması halk tarafından tepkiyle karşılanırken esnaf ise artan maliyet nedeniyle fiyat artışlarının yaşandığını belirtiyor.

Her geçen gün akaryakıta gelen yeni zamlar halkı bezdirirken pazar esnafı ise akaryakıt kaynaklı nakliye fiyatlarındaki artışın sebze meyveye yansıdığından dolayı da işlerin eskisi gibi olmamasından dert yandı.

Fiyatların artmasının sebebini kış ayı ve mazot fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı olduğunu söyleyen Pazar esnafı, "Market ve manavlara göre pazarlar daha uygun. Vatandaşlar pazarlardan daha ucuza alabiliyor. Sattığımız ürünler diğer yerlerde iki katı. Pazar esnafı çok az karla satabiliyor." dedi.


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti