Arıcılık birliği üyelerine Ustalık belgeleri verildi

Arıcılık birliği üyelerine Ustalık belgeleri verildi

GÜNCEL 18.07.2021 09:03:21 0
Arıcılık birliği üyelerine Ustalık belgeleri verildi

Bedrettin Şuay

Ardahan Mesleki Eğitim Merkezinde yapılan törende Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Umut Akay ve Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu tarafından arıcılık birliği üyelerine Ustalık belgeleri verildi. Tören öncesi bir konuşma yapan başkan Evliyaoğlu, Tarım Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol ile artık arıcılarında diğer meslek dallarındaki vatandaşlar gibi kendi alanlarında yeterliliğini gösteren ustalık belgelerini Mesleki Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla alabileceklerini söyledi.

Konu ile açıklama yapan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Umut Akay ise 25 Ekim tarihli ve 31285 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 31. Mesleki Eğitim Kurulu kararı ile Arıcılık Meslek dalı Çıraklık eğitimi uygulamaları kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda 25 Ekim 2020 öncesi Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve aktif olarak mesleğini yaptığını belgelendiren kişilere Hayvan yetiştiriciliği ve Sağlığı meslek alanı Arıcılık Meslek dalında doğrudan Ustalık belgesi düzenlendiğini bildirdi.

Akay, bugün itibari ile 52 kişinin bu belgeyi aldığı ve belge almak için halkımızın yoğun olarak başvuru yaptığını belirterek Mesleki Eğitim ile Arıcılık Birliği arasında organizasyonu sağlayan ve tüm üyeleriyle aktif olarak görüşüp bilgilendiren Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu´na katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

 

 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!