ARDEM TAVUKÇULUK İNDİRİME GİTTİ

​​​​​​​Ardem Tavukçuluk dolar kurunun düşmesinin ardından ürünlerinde indirim yaptı.

EKONOMİ 23.12.2021 18:08:00 1
ARDEM TAVUKÇULUK İNDİRİME GİTTİ

HABER: ŞENOL KİRMAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından dolar kurunda büyük bir düşüş yaşandı. Bu düşüşün ardından tavuk ve yumurta sektörü üzerine hizmet veren Beypiliç Bölge Bayisi Ardem Tavukçuluk, yumurta fiyatlarında indirime gitti.

Ardem Tavukçuluk şirketi yetkilisi Güven Demir, döviz kurunun düşmesiyle birlikte yumurta fiyatlarında indirime gittiklerini söyledi.

VATANDAŞA VE ESNAFA FİYAT KONUSUNDA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Üretici firmadan pahalı aldıkları yumurtada fiyat indirimi yaptıklarını ifade eden Demir, “Biz sektörümüzde sattığımız ürünlerin fiyatlarında vatandaşa ve esnafa her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Güven Demir, Yumurta sektöründe her Pazartesi borsada fiyat açıklaması yapılarak bir hafta boyunca o fiyat üzerinden satış yapıldığını belirterek şöyle devam etti;  “Pazartesi günü double yumurta için açıklanan toptan fiyatımız 43 TL’ydi. Salı günü normalde belirlenen fiyattan satmamız gerekiyordu. Ancak döviz kurunda düşüş gerçekleşti ve biz 43 liralık yumurtayı 32,50 liraya indirdik. Medium yumurta kurumsallarda 39,90 TL, bizim satış mağazalarımızda 34,50 TL. Tavuk fiyatlarında da aynı şekilde indirime gideceğiz. Üretici firmamız Beypiliç yeni fiyatını açıkladı. Beypiliç bize ürün göndermeden biz pahalı aldığımız üründe fiyat indirimine gittik. Bilerek veya bilmeyerek yada piyasa koşullarına göre fiyatlar artarken vatandaşa yansıtıyorsun. Düştüğü zamanda fiyatlara yine yansıtmazsan vatandaşın gözünde hiçbir kıymeti kalmaz. Türkiye’de ki üreticiler, pazarlamacılar, üreticiyi perakendeciyle buluşturan arada ki bayi ağı sembolikte olsa, zarar etse dahi fiyat düşürmesi lazım. Vatandaşa güven verilmesi gerekiyor. Döviz kurunda yine bir indirim olursa üretici firmamız Beypiliç indirim yapmasa bile biz Ardem Grup Ltd. Şti. olarak yapacağız. Kalite olarak en kaliteli ürünleri satıyoruz, fiyat olarak ta biz destek veriyoruz vatandaşa. Bizim belli bir kar hakkımız vardır, o hakkımızdan feragat ediyoruz. Sadece giderlerimizi karşılasın yeterli. Benden ürün alan bir esnaf yüzde 20 karını koysa yine kurumsalın altındadır. Biz yaklaşık 6-7 yıldır Perşembe günleri halk günü yapıyoruz. O gün vatandaşa çok düşük fiyatlardan ürünler sunuyoruz. Biz kendi sattığımız ürünlerde vatandaşa ve esnafa her türlü desteği vermeye hazırız”

TÜKETİCİYİ VE ESNAFI KURUMSALLARA KARŞI KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

Beypiliç bayiliğini 4 yıl önce aldıklarını belirten Demir, “Biz sadece Ardahan’da değil bölge bayisiyiz. Ardahan, Kars, Artvin ve Gürcistan’ın bir bölümünün bayiliği bizde. Bu bayiliği alırken biz çok mal satacağız da, zengin olacağız da değil, Ardahanlı bölge bayiliğini alabilir, Ardahanlı bu işi yapabilir vizyonunu ortaya koyduk. Bizim ne eksiğimiz var Karslı tacirden. Ardahan merkezde 3, Hanak’ta 1, Kars’ta da 1 şubemiz var. Çıldır’dan talep geldi açmadık, çünkü orada ki esnafların yüzde 80’i ürünlerini bizden talep ediyor. Esnaflarımıza ürün verirken orada şube açmak çok etik değil. Damal ve Posof ilçelerimizde aynı şekilde. Göle ilçesinde şubemiz vardı esnafımıza zarar vermeyelim diye kapattık. Satış mağazalarımızda toptan fiyatına perakende satışlardır. Toptan fiyata sattığın bir yerde esnafa ürün satma riskin azalıyor. Ardahan 3 şubemiz var çünkü esnaftan ziyade, bizim bir hedefimiz var, kurumsalların yoğunlaştığı her yere bizde yoğunlaşacağız. Biz burada Ardahan kimliği ile kurumsallaşmaya çalışıyoruz. En azından vatandaşı kandırmalarına engel olacağız. Ardahan’da kurumsalların tek rekabet edemediği sektör bizim sektörümüz. Benim şubelerimde günlük 300 müşteri potansiyelim var, onların 3 bin tane var. Ben yumurtadan 10 lira silerim günlük 300 tane satacaktım 3 bin lira paramı silerim o zararı göze alırım. Ama onlar günlük 9 bin lira zararı göze alamaz. Biz kendi sektörümüzde tüketiciyi de esnafı da kurumsallara karşı korumaya çalışıyoruz. Büyümemiz gerekirken büyüyemiyoruz, çünkü para kazanmıyoruz. Çünkü biz kazancımızdan feragat edip vatandaşı ucuz ve kaliteyle buluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.


Sedat Mecitoğlu
16.01.2022 19:27:41
Bende çiftlik açmayı düşünüyorum bana yardımcı olma şansınız varmı

1

CHP’den alternatif 23 Nisan kutlaması

2

Ardahan'da 23 Nisan coşkusu

3

80 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verecek Sağlıklı Yaşam Polikliniği açıldı

4

Başkan Demir’den 23 Nisan mesajı

5

ARDAHAN DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK