Ardahanlının Ankara’daki evi

Ankara’da otelcilik, huzur evi ve öğrenci yurdu alanlarında yatırımı bulunan Ardahanlı iş adamı Nihat Avşar, Valilik önceliğinde Ardahan’ın turistik potansiyeli masaya yatırılmalı. Doğu Expres Treninin son durağı Ardahan yapılmalı

GÜNCEL 4.12.2021 11:29:00 0
Ardahanlının Ankara’daki evi

Ankara’da otelcilik, huzur evi ve öğrenci yurdu alanlarda yatırımları bulunan Ardahan- Hoçvan-Hasköylü iş adamı Nihat Avşar,  Ankara’ya gelen Ardahanlı hemşerilerine her zaman yanında ve her konuda yardımcı olmak için var olduklarını belirtti.
.
Nihat Avşar, “
Ardahan Tanıtım Günleri Ankara'daki hemşehrilerimizin, hem de Ardahan'ı merak eden Ankaralı vatandaşlarımızın fuar alanında yoğun ilgisini görüyoruz. Ankara’da Tanıtım günlerinde Ardahan’ımızın hem mutfak kültürünü hem de sosyal kültürümüzü tanıtıyoruz. Bizlerde uzaktan gelen misafirlerimizi en iyi şekilde otelimizde ağırlıyoruz” dedi.

Avşar, Ankara’da otelcilik, öğrenci yurdu ve huzur evi alanında yatırımlarımız mevcut. Özelikle sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Yaşlılarımızın rahat etmesi için huzur evi yaptık. Buradan da çok başarılı olduk. Özelikle başarılı ve dar gelirli öğrencilerimiz mağduriyetlerini gidermek için uygun fiyatlı yurtlar inşa ettik. Turizm önemli bu alanda 4 yıldızlı bir otel yaptık. Zira bir ülkenin kalkınması bacasız sanayi turizm ile mümkün. Ardahan’da ki STK lar bir an önce bir araya gelip Ardahan Valiliği önceliğinde Ardahan’ın turistik potansiyeli masaya yatırılmalı. Bir doğu Expres Treninin son durağı Ardahan yapılmalıdır dedi.

Nihat Avşar kimdir?
1957 Ardahan doğumluyum. Hoçvan Hasköy’de dünyaya geldim. 1978- 86 arasında Kars Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünde şube müdürlüğü yaptım. Sonra işlerimizin yoğunluğu nedeniyle istifa etmek zorunda kaldım.  Kendi işimizle ilgilenmeye başladım.
Köylü çocuğu olmamız nedeniyle hayvancılık bizim yerli sanayimiz oldu. Bu sektörde faaliyet gösterdik. Günlük 20-25 ton süt kapasiteli bir fabrikamız vardı. Civar köylerin sütlerini toplayıp bu işletmede kaşar peynirini ürettik.  Sonra devletin hayvancılık politikaların yetersizliği yüzünden bu sektörden ayrılmak zorunda kaldık ve Ankara’ya göç etmek zorunda kaldık.

 


1

Başkan Kurukaya’nın ilk icraatı temizlik oldu

2

Belediye Meclisi toplandı, yeni komisyon üyeleri belirlendi

3

AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Vali Çiçek’i ziyaret etti

4

40 bin TL maaşla çoban bulunmuyor

5

Vali Çiçek, Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Sektör temsilcilerini ağırladı