Ardahanlılar kapalı otoparkın hizmete açılmasını istiyor

Ardahan’da etkili olan Sibirya soğukları yaşamı zorlaştırıyor.

GÜNCEL 31.01.2024 15:15:00 0
Ardahanlılar kapalı otoparkın hizmete açılmasını istiyor

Ardahan’da etkili olan Sibirya soğukları yaşamı zorlaştırıyor. Dondurucu soğuklar nedeniyle kentte araçların çalışmamasıyla vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Ardahan'da Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor. Kentte hava sıcaklığı gece eksi 32 dereceye düştü. Kent il genelinde etkisini artıran soğuk hava nedeniyle araçların akaryakıt deposu dondu. Vatandaşlar sabah saatlerinde araçlarını çalıştırmakta sorun yaşarken, kapalı otoparkın önemi bir kez daha gündeme geldi.

Soğuk hava nedeniyle özellikle kapalı garajı olmayanlar, evlerinin ve iş yerlerinin önlerine park ettikleri araçlarının dondurucu soğuktan etkilenmemesi için araçlarının üzerlerini battaniyelerle kapatıyor. 

Kış mevsiminin çetin geçtiği Ardahan da özellikle kış aylarında kapalı otopark araç sahipleri için büyük önem arz ediyor. Ardahan da kapalı otopark olmaması vatandaşların mağduriyetlerine sebep oluyor.

Ardahan Belediyesine ait Milli Egemenlik Parkı’nda bulunan 92 araç kapasiteli yeraltı kapalı otoparkının akıbeti merak konusu oldu. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, otoparkın 2023 yılında hizmete gireceğini duyurmuştu. Ancak yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen otopark hala hizmete girmedi. 

Ardahanlılar özellikle kış aylarında önemli bir ihtiyaç olan kapalı otoparkın en kısa zaman içerinde hizmete açılmasını istiyor. 

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak