Ardahanlı sporcu bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu

Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde Ardahan rüzgarı esti.

GÜNCEL 2.05.2023 14:13:00 0
Ardahanlı sporcu bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu

Şenol Kirman/Ardahan Medya

Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde Ardahan rüzgarı esti. Ardahanlı bilek güreşi sporcusu Emrah Okçu, elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Emrah Okçu, Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde sağ ve sol kolda Türkiye şampiyonu oldu ve Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. 10 Türkiye, 2 Dünya ve 2 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Emrah Okçu, 11. kez Türkiye Şampiyonu oldu.

25-29 Nisan tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçmelerine Ardahan’dan 12 sporcu katılım sağladı. Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Bilerek Güreşi Takımı, şampiyonada 2 altın ve 2 gümüş madalya elde ettiler. 

Büyük erkeklerde 80 kg sağ ve sol kolda Emrah Okçu Türkiye Şampiyonu, 23 yaş altı 70 kg kızlarda Aybüke Yıldız, sol kol Türkiye 3’üncüsü, 23 yaş altı genç erkeklerde sağ kolda Kadir Aşma Türkiye 3’üncüsü, 18 yaş altı sağ kolda Arda Yıldız Türkiye 4’üncüsü, Master profesyonel erkeklerde 100 kg sağ kolda Özü Gürbüz Yıldız Türkiye 4’üncüsü oldu.

Şampiyonada derece elde ederek Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Ardahanlı sporcular Emrah Okçu, Kadir Aşma ve Aybüke Yıldız, 08-16 Haziran tarihlerinde Moldova’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi ve Ardahan’ı temsil edecekler. 

Ardahanlı sporcular, şampiyonanın ardından Anıtkabiri ziyaret ettiler.

Ardahan Medya Gazetesi olarak, Ardahan'ımıza bu gururu yaşatan sporcularımıza Avrupa Şampiyonası yolunda başarılar diliyoruz.

 

 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!