Ardahanlı dağcı Yılmaz, Peak Lenin zirve tırmanışına başladı

Ardahanlı Dağcı Doğu Yılmaz, Asya Kıtası’nın en yüksek zirvelerinden biri olan Kırgızistan sınırları içerisinde bulunan 7 bin 134 metre yüksekliğindeki Peak Lenin dağı zirvesine tırmanışa başladı.

GÜNCEL 7.07.2023 15:03:00 0
Ardahanlı dağcı Yılmaz, Peak Lenin zirve tırmanışına başladı

Ardahanlı Dağcı Doğu Yılmaz, Asya Kıtası’nın en yüksek zirvelerinden biri olan Kırgızistan sınırları içerisinde bulunan 7 bin 134 metre yüksekliğindeki Peak Lenin dağı zirvesine tırmanışa başladı. TFF Hakemi Ardahanlı Dağcı Doğu Yılmaz, Tacikistan ve Kırgızistan sınırında bulunan 7 bin 134 metre yükseklikteki Peak Lenin Dağı’na zirve tırmanışı için Kırgızistan’a gitti. Ardahanlı dağcı Yılmaz, 7 bin 134 metre yüksekliğindeki Peak Lenin dağına tırmanmaya başladı.

VEREST ÖNCESİ ÖNEMLİ DENEYİM

Yıllardır yüksek irtifa tırmanıcılarını kendine çeken bu zirve, Everest yolunda olan dağcılara kendilerini hazırlama olanağı sağlayan bir dağ olmuştur.
Daha önce 5 bin 137 metre yüseklikte ki Türkiye Ağrı, 5 bin 610 metre yükseklikteki İran Damavand ve 5 bin 033 metre yükseklikte ki Gürcistan Kazbek dağlarının zirvelerine çıkmayı başaran Ardahanlı Dağcı Doğu Yılmaz, çıkmaya başladığı Peak Lenin’in zirvesini tamamladıktan sonra 8 bin 849 metre yüksekliğindeki Everest dağına çıkmayı hedefliyor.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak