ARDAHANLI ÇİFTÇİ CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

Ardahanlı çiftçi Hayrettin Hanoğlu: “Çiftçinin elinden tutun ki dilenci olmayalım”

GÜNCEL 11.03.2022 12:28:00 0
ARDAHANLI ÇİFTÇİ CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Tarım Kredi Kooperatifinin Olağan Genel Kurulu Dursun Akçam Kültür Evi’nde üyelerin katılımıyla yapıldı.

Ardahan Tarım Kredi Kooperatif olağan Kongresinde söz alarak konuşma yapan Ardahanlı çiftçi Hayrettin Hanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Bizim çiftçimizin elinden tutun, tutun ki bir başkasına muhtaç olmayalım, dilenci olmayalım” dedi.

Çiftçinin sorunlarına değinen Hanoğlu konuşmasında şunları söyledi; “Dilenci olduk artık. Rusya-Ukrayna savaşı bunun en büyük örneklerinden birisi. Oysa biz topraklarımızda üretirken onlara ihraç ediyorduk. Şuan Allah’a yalvarıyoruz buğday gelecek mi diye.  Tarım kalkınmanın en önemli kaynaklarından bir tanesidir. Tarım olmazsa yaşam olmaz, açlık vardır. Açlığın olduğu yerde hukuk olmaz, demokrasi olmaz, siyaset olmaz. Tarım Kredi Kooperatifi çiftçimiz üzerinden uygulamış olduğu faiz sistemini dünyada hiçbir tefeci sisteminin uygulamadığı faiz sistemini uygulamıştır.  Bugün buraya hiçbir tane üyemiz borçlu olduğu için, uygulanan faiz sistemlerinden dolayı gelememiştir.

"Üreten bir toplumun yanında olmayan bir devlet asla sosyal devlet olmaz"

Çiftçilerimizin tarlaları boş kalmıştır, traktörleri ellerinden gitmiştir. Bu kurumun burada hangi sıfatla seçim yaptığını anlamıyorum. Buradan Cumhurbaşkanına, en tepedeki yöneticilere, bakanlarımıza sesleniyorum, bizim çiftçimizin elinden tutun, tutun ki bir başkasına muhtaç olmayalım, dilenci olmayalım. Burası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Biz gerçekten üreten toplumuz. Üreten bir toplumun yanında olmayan bir devlet asla sosyal olmaz. Hiçbir zaman sosyal demokrat devletten bahsedilemezdir” diye konuştu.


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu