ARDAHANLI ARDAHAN'DA KALACAK, GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALMAYACAK

Doğu Masası çalışmaları kapsamında Ardahan'a gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman ve Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Ardahan programına CHP İl Örgütü’nü ziyaret ederek başladı.

SİYASET 4.02.2023 21:24:00 0
ARDAHANLI ARDAHAN

HABER: ŞENOL KİRMAN

Doğu Masası çalışmaları kapsamında Ardahan'a gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman ve Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Ardahan programına  CHP İl Örgütü’nü ziyaret ederek başladı.  CHP heyeti, daha sonra esnafı gezdi, kanaat önderleriyle görüştü.  

Ülkenin her köşesinde olduğu gibi Ardahan'da hayat şartlarının çok zor olduğunu belirten CHP'li Seyman, "Ardahan'dan büyük kentlere  bir göç söz konusu. Ne yazık ki Ardahanlı Ardahan'da geçinmekte zorlanıyor. Toprağını terk edip büyük kentlere göçüyor.  CHP iktidarında bu durumu değiştireceğiz. Ardahanlının karnı kendi memleketinde doyacak, göç etmek zorunda kalmayacak" dedi.

Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise "Ardahan'da esnaf, çiftçi, emekli, emekçi mutsuz.  Ardahanlı gençler işsiz. Bu bereketli topraklar bunu hak etmiyor. AKP iktidarından kurtulmadıkça Ardahan'ın kaderi değişmeyecek" diye konuştu.

Seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade eden CHP PM Üyesi Seyman, "Ardahan'a yaptığımız her ziyarette bir öncekinden daha çok ilgiyle karşılaşıyoruz. Özellikle gençler ve kadınlar ülkenin içinde bulunduğu durumdan çok rahatsız olduklarını cesurca dile getiriyorlar. Doğu ve Güneydoğu illerinde partimize olan ilgide bir yükseliş görüyorum" dedi.

İstanbul sözleşmesine de atıfta bulunan Seyman, "Özel olarak kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti hedef alan ilk Avrupa Sözleşmesi olma niteliğini taşıyan sözleşme, bugüne kadar Türkiye dahil 34 ülke tarafından onaylanmıştı. Fakat AKP iktidarı toplumsal muhalefete ve demokratik kitle örgütlerinin karşı çıkmasına rağmen, bu sözleşmeden çekildi. Biz CHP olarak iktidara geldiğimizde ilk işlerimizden birisi de bu sözleşmeyi tekrar yürürlüğe koymak olacaktır. Biz Ardahan’dan Edirne’ye kadar tüm kadınların hakkını eşit, demokratik anayasa ve kanunlar çevresinde koruyacağız, bunun için mücadele edeceğiz” dedi.

BESİCİYE KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLACAĞIZ

Bizim için yandaş yok, bizim için yurttaş var. Biz siyaseti sorun çözmek için yapıyoruz. Ardahanlının sorunlarını da biz çözeriz" diyen CHP'li Alban ise şunları kaydetti: "Ardahan  hayvancılık konusunda potansiyelin çok olduğu fakat bunun AKP iktidarında değerlendirilmediği bir kentimiz.  Hayvancılık yapan besicimiz desteklenmiyor.  Hayvancılık sektörünün en büyük sorunu maliyetler. Yem fiyatları, ilaç fiyatları bir yılda neredeyse yüzde 100 zamlandı. Bu maliyetlere hiçbir besici dayanamaz. Üretim neredeyse yok denecek kadar azalmış durumda. Bu ülkede AKP döneminde canlı hayvan, saman ithal edildi. Ardahanlı besiciye destek olmak yerine, ithalatı tercih ettiler. Ardahanlıya destek değil köstek oldular. Biz CHP iktidarında çiftçimizi, besicimizi sahipsiz, desteksiz bırakmayacağız" diye konuştu. 

CHP'li Alban ayrıca, Ardahan'ın da içinde olduğu çevre iller için özel bir besicilik teşvik planı hazırlayacaklarını belirterek,  yapılacak destekler sayesinde besicilerin temel birçok sorununu çözeceklerini ifade etti.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak