ARDAHAN'IN İLK BİSİKLET YOLU AÇILIŞA HAZIR

Ardahan’ın ilk bisiklet yolu açılışa hazırlanıyor.

GÜNCEL 13.08.2023 10:36:00 0
ARDAHAN

Ardahan’ın ilk bisiklet yolu açılışa hazırlanıyor. Ardahan’a değer katacak olan bisiklet yolu projesinde çalışmalar tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi. Ardahan Belediyesi Kura Nehrini sosyal yaşamın bir parçası haline getirmek için birçok projeyi hayata geçirdi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak, vatandaşlara sağlıklı yürüyüş, spor ve dinlenme alanları oluşturmak için başlattığı çalışmalar devam ediyor. 

Rekreasyon ve peyzaj çalışmaları ile yaşam alanına çevrilen Kura Nehrinin kıyısı, yürüyüş yoluna ek olarak yapılan bisiklet yolu ile doğada zaman geçirmeyi sevenler için yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak. Kür Nehri Yaşam Alanına dönüştürülerek halkın ilgisini çeken Kura Nehrinin kıyısı, Ardahan’ın kent estetiğine katkı sağlarken kente yeni bir kimlik kazandıracak.

Kura köprüsünden başlayarak Bungalov Evler istikametinde ki yaklaşık 1 km’lik alanı kapsayan Bisiklet Yolu projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Alt yapısı tamamlanarak mavi renge boyanan ve çizgileri çizilen Bisiklet Yolu, park alanının tamamlanmasının ardından vatandaşların hizmetine sunulacak.

Bisiklet Yolu çalışmalarını yerinde inceleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, “Ardahan´da Kura Nehrini bir yaşam vadisine dönüştürmek benim adaylık sürecimde ki broşürümde 1. sayfadaydı. Verdiğim sözleri bir bir gerçekleştiriyorum. Kura Nehri şehrimizin en önemli doğal güzelliklerinden biri. Bu güzelliği hemşerilerimizin hizmetine sunmak için çalışmalarımızı başlattık. İlk etapta Ardahan Kalesinin alt tarafında ki alanı rekreasyon ve peyzaj çalışmaları ile yürüyüş yolu yaptık. Daha sonra Kura Nehrinin güneyinde bulunan atıl durumda ki alanda sosyal tesis inşa ettik. Salih Aktürk Sosyal Tesislerimizde 10 adet bungalov ev ve restoranımızı hizmete açtık. Bu alanda Kura Nehrimizin iki kıyısının bir birine bağlayan asma köprü inşa ettik. Bu çalışmalara ek olarak Ardahan’ımız için eksiklik olan Çevreye duyarlı, sağlıklı ve çağdaş bir ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımını Ardahan’da yaygınlaştırmak için bisiklet yolu projesini başlattık. Çalışmalarımız tamamlanmak üzere, 1 km uzunluğunda ki bisiklet yolumuz açılışa hazır gele getirildi. Bisiklet yolumuz Kura köprüsünden başlıyor Bungalov evlerimizin olduğu alana kadar devam ediyor. Vatandaşlarımız doğa ile iç içe bisikletlerini sürerken onlara Ardahan’ımızın güzellikleri de eşlik edecek. Bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz, bisiklet yolumuz Ardahan’ımıza hayırlı olsun” dedi.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

2

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık

3

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

4

Meyve ağaçları satışa çıktı

5

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması