Ardahan’ın Balı, Yağı ve peyniri en çok büyük şehirlere gidiyor

Gurbetçiler, kentin yöresel ürünlerine ilgi gösterirken, satışlarda da artış yaşanıyor

1.08.2023 13:23:00 0
Ardahan’ın Balı, Yağı ve peyniri en çok büyük şehirlere gidiyor

Haber: Bedrettin Şuay

Büyük şehirlerde yaşayan Ardahanlı gurbetçiler, kentin yöresel ürünlerine daha çok ilgi gösterirken, satışlarda da artış yaşanıyor. Bu süreçte özellikle Ardahan balı, Kaşarı, Tereyağı ve tulum peynirlerinde satışlar artarken Adahan’da yöresel ürün satışı yapan esnaflarında Vatandaşın talepleri doğrultusunda coğrafi işaretli ve organik ürünlere ağırlık veriyor.

Ardahan´ da kendi yöresine ait ürünlerin satışını yapan Has bereket süt ürünleri işletmecisi Aydemir Lale, büyük şehirlerde yaşayan Ardahanlı vatandaşların kışın tüketmeleri için yöremize ait ürünlerimize oldukça ilgi gösterdiğini belirterek, bizde çeşitleri arttırarak müşterilerimize en iyi ürünlerimizi satıyoruz. "İnsanlar aldıkları ürünün ne kadar güvenli, doğal olduğunu biliyorlar ve kışın tüketmeleri için, yöresel ürünleri daha çok tercih ediyor dedi.

Lale, özellikle büyük şehirlere siparişlerimiz çok oluyor, biz de Ardahan´da yöremize ait, Bal, Kaşar, Tereyağı ve peynir çeşitlerimizle müşterilerimizin taleplerini karşılıyoruz." Bu nedenle fiyatlarda artş olmasına rağmen işlerimizde biraz artış var, bu durum bizi sevindiriyor. Hem de müşterilerimize kendi yöremize ait en kaliteli ürünleri gönderiyoruz böylece vatandaşlar kışlık yiyeceklerini temin etmiş oluyorlar dedi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak