ARDAHAN´IN CEZASI NE ZAMAN BİTECEK?

Ardahan´ın en başarılı dernek başkanı Sevdamız Ardahan Derneği Başkanı Levent Pehlivan, gazetemizi ziyaret ederek yeni yönetime başarılar diledi ve Ardahan´ın sorunları hakkında açıklamalarda bulundu.

29.10.2020 13:14:29 0
ARDAHAN´IN CEZASI NE ZAMAN BİTECEK?

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´ın en başarılı dernek başkanı Sevdamız Ardahan Derneği Başkanı Levent Pehlivan, gazetemizi ziyaret ederek yeni yönetime başarılar diledi ve Ardahan´ın sorunları hakkında açıklamalarda bulundu.

BİRLİKTE OLURSAK BAŞARIRIZ

Sevdamız Ardahan Derneği hakkında bilgiler veren Başkan Pehlivan, ?Ardahan´ımıza ve hemşerilerimize hizmet etmek için Sevdamız Ardahan Derneğini kurduk. Amacımız; memleketimiz olan Ardahan´ımıza ve milletimize hizmet etmek. Kültürel değerlerimizi yaşatmak, tanıtmak ve aynı zamanda da Ardahan´ın sorunları ile ilgilenmek ve dile getirmek. Ardahan´ın sorunları neydi, neden çözülemedi? Ardahan neden küçük kaldı. Bu gibi sorunlarla mücadele etmek, çözüm bulmak ve Ardahan´ın büyümesi için ?Birlikte Olursak Başarırız? sloganıyla Sevdamız Ardahan Derneğini kurduk? dedi.

ARDAHAN´IN İHTİYAÇ DUYDUĞU PROJELER

Ardahan´ın ihtiyaç duyduğu hizmet, proje ve istihdam yaratacak sektörlerle ilgili bilgiler veren Pehlivan, ?Doğu Ekspres Treninin son Durağının Ardahan olmasını istiyoruz, Ardahan´da Polis okulunu istiyoruz, Ardahan Üniversitesinde Veterinerlik ve Ziraat Fakültesini istiyoruz, Ramazan Tabyasının turizme açılmasını ve ilgi istiyoruz, Ardahan´ımızın organik bölge olmasını istiyoruz, Deri-Et-Süt fabrikası istiyoruz, Ardahan´ımıza Kültür Merkezi istiyoruz, Şehirlerarası otogar istiyoruz, En azından 3. ligde Ardahan´ımızı temsil eden futbol takımının olmasını istiyoruz, Çıldır Gölümüze sahip çıkılmasını istiyoruz, Damal ilçemizin Dağlarına çıkan Atatürk siluetine sahip çıkılmasını istiyoruz, Posof ilçemizde yetişen kırmızı Elmamıza sahip çıkılmasını istiyoruz, Ardahan Balımıza ve Kaşar Peynirimize sahip çıkılmasını istiyoruz, Üç sınır kapısı olan memleketimizde Gümrük Müdürlüğünün Ardahan´da olmasını istiyoruz, Ardahan Kayak Merkezimize ilgi gösterilmesini istiyoruz, Birazda Ardahan´ımıza ilgi istiyoruz? dedi.

ESKİ VE YENİ SİYASETÇİLER CUMHURBAŞKANINA SORUN ARDAHAN CEZALI MIDIR? 

Pehlivan, ?Ardahan´ın gelişmesi, büyümesi ve sorunların çözülmesi için yetkililer neden suskun ve neden çaba sarf etmiyorlar. Bizim gurur ve onur duyduğumuz eski ve yeni siyasetçiler var. Eski Milletvekilimiz Saffet Kaya, Ensar Öğüt, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Politikalardan Sorumlu Danışmanı Korkmaz Karaca gibi. Sadece tek istediğimiz Cumhurbaşkanına diyecekler ki, Ardahan cezalı mıdır acaba? Suçu ne? Cezalıysa cezası ne zaman bitecek ki Ardahan´a yatırım gelecek. Doğu Ekspres treninin son durağı Ardahan olsun istiyoruz, çünkü kışlarımız uzun kış turizmi olsun, nakliye gelsin. Ardahan´da Polis Okulunun olmasını istiyoruz, çünkü 3-4 bin öğrenci gelecek ve ekonomimiz canlanacak. 

Ardahan´a yakışır bir üniversitemiz var, fakat eksiklikleri var. Ardahan tarım ve ziraat memleketi. Rektörümüzden şunu istiyoruz. Üniversitemizde Veterinerlik bölümü ve Ziraat Fakültesi olsun. Burada tarım ve ziraat yapan insanlarımızın daha bilinçli tarım ve ziraat yapsınlar diye mücadele ediyoruz?.

İŞE ALIMLAR NOTER HUZURUNDA ÇEKİLSİN

Başkan Levent Pehlivan, ?Biz mücadelemizi sürdürürken bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Son olarak Ardahan İŞKUR Müdürlüğü işe işçi alacak, siyasi parti baskısıyla kendi partisinden olmayanlara memlekette yaşam hakkı verilmiyor. İşe alımlar noter huzurunda çekilsin biz bunu istiyoruz.

Kültürel değerlerimizi yaşatıyoruz, kurs açıyoruz. Gönüllü akademisyenlerimiz ortaokul ve lise öğrencilerine kurs veriyorlar. Türk el sanatları kursu açıyoruz. Bacası tütmeyenin, evinde eleği dönmeyenin takipçisiyiz biz. Biz hiç kimseden maddi destek beklemiyoruz, bize manevi desteklerini esirgemesinler ki Sevdamız Ardahan Derneğinin sesi daha çok çıksın. Derneğimiz hızlı bir şekilde büyüyor. Ardahan´ı rant kapısı haline getiren, sömüren derneklerden kurtarmak için Sevdamız Ardahan Derneğinin büyük şehirlerde temsilciliklerini açıyoruz? dedi.

 


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR