“ARDAHAN’DAN MEMNUNUZ, TEK SORUNUMUZ DOLMUŞ ÜCRETLERİ”

Üniversite öğrencileri dolmuş ücretlerinden dert yandı!

GÜNCEL 21.12.2022 18:25:00 0
“ARDAHAN’DAN MEMNUNUZ, TEK SORUNUMUZ DOLMUŞ ÜCRETLERİ”

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler Ardahan’dan memnun olduklarını belirtirken, dolmuş ücretlerinin bütçelerini zorladığını ifade ettiler.

Ardahan Üniversitesinin doluluk oranı çoğunlukla il dışından gelen öğrencilerden oluşurken Ardahan’da sosyal aktivitelerin olmaması ve yüksek dolmuş ücretleri öğrencilerin tepkilerine neden oluyor.  

Ardahan Üniversitesinde okuyan öğrenciler Ardahan Merkez- Üniversite arası gidiş-dönüş 16 TL dolmuş ücreti ödüyor.

Ardahan Medya Gazetesi ve Ardahan Medya TV kanalı olarak sokak röportajları kapsamında Ardahan Üniversitesi öğrencilerine mikrofon tuttuk. 

Ardahan’dan memnun olduklarını dile getiren öğrenciler, tek sorunlarının dolmuş fiyatları olduğunu, gidiş-dönüş 16 TL dolmuş ücreti ödediklerini ve bu ücretin bütçelerini zorladığını söylediler. 

Gazetemize konuşan öğrenciler; “Geçen yıllarda üniversite öğrencileri çarşıya çıkıyordu, tekrar üniversiteye gidebiliyorlardı, imkanları vardı ama şu son 2-3 yıldır dolmuş ücretlerinde acayip bir artış oldu. Üniversiteden çarşıya 8 TL tekrar üniversiteye gelmek içinde 8 TL ödüyoruz yani toplamdan 16 TL. Bu bizim bütçemizi çok zorluyor, durumu iyi olmayan öğrenciler var onlar için daha da zor bir durum. Bununla birlikte kafeler olsun, yemek yediğimiz yerler olsun bunlardaki artıştan dolayı üniversite öğrencisini çarşıda bulmak ciddi anlamda çok zor. Ve şöyle bir sıkıntımız daha var burası küçük bir şehir olduğu için ulaşım imkanları burada çok kısıtlı tek bir ulaşım var. Eğer tek bir firma olmasaydı, tek bir dolmuş hattı olmasaydı, diğer dolmuşlarla beraber rakip olacağı bir şey olsaydı ortaya bir kıyaslama çıkabilseydi o zaman belki dolmuş fiyatları düşüşe geçebilirdi. Aynı zamanda genel olarak Ardahan’ da sanat, toplum ve kültüre önem verilmiyor. Bu konuyla ilgilide Belediye Başkanımıza ve devlet büyüklerimizden imkan yaratmalarını istiyoruz. Yabancı uyruklu öğrenciler ilgili bazı sorunlar da var, bunlardan birisi alamadıkları öğrenci kimliği, ayrıca Bakanlık tarafından yeni bir karar alındı. Yurtların fiyatı üç katına çıktı ve yabancı uyruklu öğrencilerin sorunu daha da arttı. Ardahan’da sosyal etkinliklerde istiyoruz, buranın kayak merkezi çok büyük, kar kalitesi çok güzel bununla ilgili bir çalışma olsa daha da güzel olabilir çünkü yapacak aktivitemiz olmadığı için sokakta dolaşıyoruz ne yazık ki. Onun dışında bir sorunumuz yok, her şey yolunda Ardahan güzel bir yer, havası güzel soğuk olsa bile” diye konuştular.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak