ARDAHAN’DA VAKA SAYILARI ARTTI

Pandemide en güvenli kentler arasında yer alan Ardahan’da bu hafta vaka sayılarında artış yaşandı.

SAĞLIK 24.01.2022 16:46:00 0
ARDAHAN’DA VAKA SAYILARI ARTTI

Pandemide en güvenli kentler arasında yer alan Ardahan’da bu hafta vaka sayılarında artış yaşandı. Ardahan’da 1-7 Ocak’ta 100 binde 19,76 olan vaka sayısı bu hafta artışa geçerek 68,63 oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görüldüğü günden bu yana 84 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Normalleşme sürecinin ardından Ardahan’da sıkı tedbirler alınmaya devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı, illere göre haftalık koronavirüs vaka sayıları tablosunda il genelinde bu hafta artış yaşandı. Ardahan’da 1-7 Ocak’ta 100 binde 19,76 olan vaka sayısı bu hafta artışa geçerek 68,63 oldu.

Ardahan Valiliği ve Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşların aşıya erişebilirliği konusunda da örnek çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Haftalık vaka sayılarının açıklanmaya başlandığı ilk günlerden bu yana il genelinde alınan tedbirler etkisini göstermiş, günlük vaka sayısı 10’a kadar düşmüştü fakat ülke genelindeki normalleşme sürecinin ardından yaşanan artışlar Ardahan’ı da etkiledi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tablo kapsamında yapılan hesaplamalara göre 8-15 Ocak tarihleri arasında Ardahan'da ortalama vaka sayısı 68,63 olarak gerçekleşti.


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR