Ardahan'da Spor Tabana Yayılıyor

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ardahan genelinde sporun tabana yayılması, her yaştan vatandaşların spor yapabilmesi ve spor kültürünün geliştirilmesi adına çalışmalara hız verildi.

GÜNCEL 22.12.2022 21:50:00 0
Ardahan

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ardahan genelinde sporun tabana yayılması, her yaştan vatandaşların spor yapabilmesi ve spor kültürünün geliştirilmesi adına çalışmalara hız verildi.

İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tüm branşlarda sporcu sayıları hızla artırılırken, ilkokullarda eğitim gören çocukların her türlü spor aktivitesine katılmaları adına girişimler devam ediyor. 

Bu çalışmalar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Gençlik Spor, Milli Eğitim El Ele; Ardahan Zirveye" mottosuyla hareket edilirken bu işbirliği ile İnönü İlkokulu, Cemal ve Zekiye Vatan İlkokulu, Şehit Asım Bey İlkokulu, Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Halit Paşa İlkokulu ve 23 Şubat İlkokulu öğrencilerine yönelik Temel Spor Eğitiminin yanı sıra Yüzme, Satranç, Masa Tenisi, Voleybol ve Basketbol branşlarında eğitimler veriliyor.
Bu branşlarla birlikte Halk Oyunları, Hentbol ve Eskrim branşlarında da faaliyete geçilmesi adına son hazırlıklar yapılıyor.

Ayrıca Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora
Yönlendirme Programı kapsamında spora yatkın olduğu belirlenen çocuklara yönelik her hafta sonu Sporcu Eğitimi ve Gelişim Programı adı altında eğitimler veriliyor.
Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesinde de çalışmalara hız veren Ardahan Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü proje kapsamında gündüzleri okullarda öğrenim gören çocuklara yönelik çalışmalar yaparken akşamları da halk seanslarıyla Ardahan'da yüzme bilmeyen herkese yüzme öğretme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Mutlu Çarşamba ve Spor Aşkı Engel Tanımaz projeleri ile engelli gruplara yönelik çalışmalar da yapan Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü haftada iki gün boyunca dezavantajlı gruplara tüm branşlarda spor eğitimi veriyor.
Ev hanımlarının daha fazla sosyalleşmeleri amacıyla
Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası kapsamında her hafta Voleybol müsabakaları düzenleniyor.

Ayrıca haftanın her günü Okul Spor Faaliyetleri kapsamında tüm tesislerde ve branşlarda İl Birinciliği Müsabakaları da devam ediyor.
Tüm bunlarla birlikte hayata geçirilmesi planlanan çeşitli projelerle Ardahan'da spor kültürünün yaygınlaştırılması hedefleniyor.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler