ARDAHAN’DA KARLAR ERİDİ, SU TAŞKINLARI MEYDANA GELDİ

Ardahan’da karların erimesiyle birlikte su taşkınları meydana geldi.

GÜNCEL 3.03.2022 13:35:00 0
ARDAHAN’DA KARLAR ERİDİ, SU TAŞKINLARI MEYDANA GELDİ

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da bahar mevsimiyle birlikte karların erimesi, su taşkınlarına yol açtı. Atatürk Mahallesinde bazı ev ve işyerleri su altında kaldı. Ana yola kadar inen taşkın suları nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Su taşkını nedeniyle mağdur olduklarını belirten mahalle sakinleri, belediye ekiplerine yaşananlara karşı önlem almadıkları için tepki gösterdi.

Sıcak havanın etkisiyle su taşkınlarının devam edeceğinden endişe ettiklerini ifade eden vatandaşlar, her yıl aynı durumu yaşadıklarını ancak yetkililerin bu soruna bir çare bulamadığını öne sürdü.

Atatürk Mahallesinde esnaflık yapan Süleyman Namlıgöz gazetemize yaptığı açıklamada,” Burada ki sıkıntı geçtiğimiz yıldan beri devam ediyor. Yetkililerde bunun bilincinde. Ama hiçbir yetkili bu soruna çözüm üretmiyor. Alt yapının yetersiz olmasıyla eriyen kar suları işyerlerimizin önünde yığılmaya başlıyor. Su giderleri dolmuş vaziyette. Taşkın nedeniyle ev, işyerleri ve araçlarımız su altında kaldı. Araçlarımızı çalıştırmak için su birikintilerinden dolayı gidemiyoruz. İş yerlerimize giremez haldeyiz. Su taşkınlarının devam edeceğinden endişe duyuyoruz. Yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm üretmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak