Ardahan’da iş yerlerine sigara denetimi yapıldı

İl sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler iş yerlerinde sigara denetimi yaparak, uyarılarda bulundu

GÜNCEL 14.09.2023 11:45:00 0
Ardahan’da iş yerlerine sigara denetimi yapıldı

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan’da il sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler iş yerlerinde sigara denetimi yaparak, sigara içmek yasaktır, afişi olmayan işyerlerine uyarıda bulundu. Tütün ürünlerinin zararına dikkat çekmek, toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla Ardahan’da iş yerlerine sigara denetimi gerçekleştirildi.

Kent genelinde iş yerlerinde gerçekleştirilen denetimlerde yetkililer, "Yaşam beklentisinin giderek arttığı günümüzde önemli sorunlardan biri yaşanacak sağlıklı yılların süresinin ve kalitesinin nasıl arttırılabileceği ve Kötü sağlığın belirleyicileri ile ilgili araştırmaların çoğunda sebeplerin sigara kullanımı, kötü beslenme ve alkol kullanımı olduğu saptanmıştır dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ülkemizde her yıl yüzlerce vatandaşın, tütüne bağlı hastalıklardan dolayı ölmesi, Türkiye’de rastlanan tütüne bağlı kanser vakalarının her yıl ortalama yüzde 6 oranında artması, sigaraya bağlı hastalıkların tedavi sürecinin son derece zorlu geçmesi, tedavi maliyetlerinin bir hayli yüksek olması sebebiyle tütün ve tütün ürünleri tüketimiyle olan mücadelemiz bir hayli önem kazanmaktadır dediler.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu amaçla Ardahan’da tütün ürünlerinin zararına dikkat çekmek, toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla  işyerlerini denetledi. Aksaklık tespit edilen işletmelere uyarılarda bulunuldu.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak