Ardahan’da ikinci el giysilere rağbet artıyor

Kapalı Halk Pazarında satılan ikinci el giysiler vatandaşlar, tarafından daha çok tercih ediyor

16.11.2023 13:48:00 0
Ardahan’da ikinci el giysilere rağbet artıyor

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan Kapalı Halk Pazarında seyyar satıcılar, tarafından satılan giysilere  vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yoksulluğun giderek artmasıyla birlikte artık sıfır kıyafet alma gücünü kaybeden vatandaşlar, Ardahan’a gelen seyyar satıcılardan ikinci el kıyafet alarak kıyafet ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar. 

İstanbul ve Ankara gibi kentlerden aldıkları ikinci el giysileri satmak için Ardahan’a gelen seyyar satıcılar, yolculuk esnasında birçok zorlukla yüz yüze kalıyor. Artan maliyetlerin kendilerini de etkilediğini, eskiden ucuz fiyata birinci el kıyafet alıp Anadolu kentlerinde sattıklarını ancak art, arda gelen zamlar ile hem kendilerinin hem de vatandaşın artık fabrika çıkışı ürün alamadığını bu nedenle Anadolu kentlerinde ikinci el kıyafetlere ilginin giderek arttığını belirtiyorlar.

Ardahan’da kapalı halk pazarında İkinci el giysi, satan ve seyyar olarak gezen satıcıların pazarladığı ikinci el kıyafetler vatandaşlar tarafından  tercih ediliyor. Artan enflasyon rakamları ile alım gücü düşen vatandaşların en değişmez adresi artık ikinci el ürün satan seyyar satıcılar oldu. Yurttaşların önemli bir kısmı, sıfır giysi ürünlerinde yaşanan yüksek fiyat artışları karşısında mont, bot, kazak, pantolon gibi ihtiyaçlarını artık ikinci el ürün satın alarak karşılıyorlar. Satın alınan ürünler arasında çocuk giysileri de bulunuyor.

Ardahan, çevre il ve ilçeleri gezerek getirdikleri ikinci el giysileri satmaya çalışan seyyar satıcılar, bu işi geleneksel olarak yaptıklarını ifade ederek, yolculukların genel olarak zorlu geçtiğini söylüyor. Kafile bu yolculukta kendilerini  zorlayan en büyük etkenin ise soğuk havaların, olduğunu söylüyor.

 

 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak