Ardahan'da "fil" alarmı

Ardahan'da hayvanlarını otlatan bir çoban, fil gördüğünü iddia etti.

GÜNCEL 15.11.2023 12:16:00 0
Ardahan

Ardahan'da hayvanlarını otlatan bir çoban, fil gördüğünü iddia etti. Çoban tarafından çekilen ve sosyal medyada paylaşılan ve hızla yayılan fil fotoğrafı jandarma ekiplerini harekete geçirdi. 

Ardahan Valiliği de kısa süre sonra olaya ilişkin basın açıklamasında bulundu.
Ardahan Çamlıçatak Köyü-Taşlıdere Köyü arasında merada hayvanları otlatan bir çoban, karşısına çıktığını ve cep telefonuyla fotoğrafını çektiğini iddia ettiği filin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Kısa süre içinde hızla yayılan fotoğraf jandarma ekiplerini harekete geçirdi. İlk etapta çobanı bulan jandarma fotoğrafın çekildiği bölgeye gitti. Çobanın gösterdiği bölgede olduğu ileri sürülen fili arama başlatan jandarma, ekipleri akşam saatlerinde bölgede el feneri ve flaşörlerle uzun süre arama çalışmaları yaptı. 

Konuyla ilgili valilikten açıklama geldi.

"Uydurma"

Ardahan Valiliğinden olaya ilişkin yapılan açıklamada ise fotoğrafın ve haberin gerçek olmadığı belirtildi. 

Vali Çiçek, sosyal medya platformu "X" hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ardahan ilimizde fil görüldüğü iddiası tamamen uydurmadır. Kamuoyunun bilgisine sunarım." ifadesini kullandı.

‘Türkiye’de gündem oldu’

Ardahan ismi X tarihinde ilk kez TT olarak gündeme girdi. Ardahan'da görüldüğü ileri sürülen fil başlığı ile çıkan haber ve paylaşımlar, Ardahan'ı X (Twitter) tarihinde ilk kez TT yaptı. Bazı kullanıcılar, Timur'un Ankara Savaşından sonra ilk kez Anadolu'da fil isminin geçtiğini dile getirdi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı