Ardahan`da Doğalgaz Dönüşümü Başladı

GÜNCEL 11.09.2014 12:31:57 0
Ardahan`da Doğalgaz Dönüşümü Başladı

Ardahanlı vatandaşlar bu kış doğalgazla ısınacak. Azerbaycan’dan getirilip, Gürcistan ve Türkiye üzerinden dünya petrol piyasalarına ulaştırılan doğalgazdan bu yıldan itibaren faydalanmaya başlayacak olan Ardahan’da doğalgaz şebekesi döşeten işyeri ve ev sayısında hızlı bir artış yaşanıyor.

Büyük bir mücadele sonucu önce Ardahan-Çamlıçatak(Gölebert) mevkiinde kurulan Ardahan Üniversitesi kampüsüne, daha sonra Ardahan merkeze de verilmesine karar kılınan doğalgazdan faydalanmak için ev ve iş yerlerine doğalgaz şebekesi döşeten Ardahanlılar, yaklaşan kış öncesi doğalgaz ile ısınmak için büyük çaba sarf ettikleri gözleniyor.

Geçtiğimiz yıl ana şebekesi döşenen doğal gazdan faydalanmak için başvuruda bulunup, ev ve iş yerlerine şebeke çektiren Ardahanlıların yanı sıra resmi kurumlarında doğalgaza geçmek için art arda ihaleler yaptıkları Ardahan’da katı yakıt yakan kazanları dışarıya atmaya başladılar.

Ardahan Lisesi gibi birçok kurumun doğalgaza geçmek için çalışma başlattığı gözlenen şehirde yapılan yeni konutlarda doğalgaz şebekesi ile donatılmakta. Bugüne kadar yaklaşık 600 abonenin başvuruda bulunduğu doğalgaz şirketine başvuranların ev yada iş yerlerine doğalgaz döşetmek istediklerinde 5 ila 8 bin TL. masraf çıkıyor.

Firmaların taksit imkanları sundukları abonelerin ilk etapta ödedikleri bu parayı yüksek bulmalarına karşın doğalgaz ile ısınmak için büyük bir arzu içinde oldukları görülen Ardahan’da bir çok beton ev ve iş yerinin doğalgaz döşetmek için sırada oldukları belirtiliyor. 


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı