ARDAHAN'DA DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI

​​​​​​​1-7 Mart Deprem Haftası ve 2022 yılının “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilmesi dolayısıyla Ardahan’da “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” düzenlendi.

GÜNCEL 4.03.2022 15:45:00 0
ARDAHAN

1-7 Mart Deprem Haftası ve 2022 yılının “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilmesi dolayısıyla Ardahan’da “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” düzenlendi.

İçişleri Bakanlığınca ilan edilen 2022 Tatbikat Yılı ve Deprem Haftası kapsamında 81 il, 845 okulda eş zamanlı planlanan Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı, ilimizde de Vali Hüseyin Öner, koordinesinde, protokol ve öğrencilerin katılımıyla Ardahan Fen Lisesi’nde yapıldı.

AFAD koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa il genelinde bulunan tüm okullarda, 81 ille birlikte eş zamanlı olarak “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi. İlimizde Merkez Ardahan Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikat öncesi girdiği bir sınıfta öğrencilerle sohbet den Vali Öner'in, depreme ilişkin bazı tecrübelerini paylaştı. Daha sonra ders sırasında deprem zili çaldı ve “Çök- Kapan-Tutun” direktifleri uygulanarak güvenli tahliye gerçekleştirilerek tatbikat tamamlandı.

Tatbikatın ardından konuşan Vali Hüseyin Öner, “Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arası, afet bilincinin oluşturulması ve afetlere karşı hazırlıklı toplum oluşturma amacıyla “Deprem Haftası” programları düzenlenmektedir. Bu yıl İçişleri Bakanlığımız AFAD Başkanlığı tarafından 2021 Afet Eğitim yılında verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi, davranış değişikliği sağlanması ve toplumda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması, birlikte çalışma becerisi geliştirerek olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı “Afet Tatbikat Yılı” olarak ilan edilmiştir. Biz de ilimizde bu doğrultuda öğrencilerimizle buluştuk, onlarla tecrübelerimizi paylaştık ve birlikte tatbikatımızı tamamladık. Emeği geçen kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra AFAD-İtfaiye-UMKE-STK ekipleriyle sohbet eden Vali Öner, okul bahçesinde, araç, gereç ve malzeme standı açan personelden depremlerde veya olası afetlerde yapılacak müdahalelerle ilgili bilgi aldı. Tatbikatın ardından AFAD ekipleri ve okul öğrencileriyle beraber AFAD çadır kurumu gerçekleştirildi.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak