Ardahan’da çiçekçi esnafı sıkıntılı günler yaşıyor

8 Mart Dünya kadınlar, günü deprem felaketinin etkisiyle buruk geçecek

GÜNCEL 7.03.2023 16:42:00 0
Ardahan’da çiçekçi esnafı sıkıntılı günler yaşıyor

Haber: Bedrettin Şuay

8 Mart Dünya Kadınlar Günü hazırlıklarına başlayan Ardahanlı çiçekçiler, deprem felaketinin etkisiyle bu seneki kutlamaların buruk geçeceğini belirterek, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sevgililer gününden  sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün de hareketli olmayacağını düşünüyor. Buna rağmen sevginin tüm yaralarını sarabileceğini düşünen çiçekçiler, kadınların çok sevdiği ve sevginin sembolü olan çiçeklerin satışı için hazırlıklarını tamamladı.

Ardahan’da Otuz yıldır Lavinya çiçekçilik işletmeciliği yapan Salih Topçu, yaptığı açıklamada değerlerimiz olan kadınlarımızı sadece bir güne kısıtlı olarak değerlendirmemeliyiz, her zaman değerlendirilmeli ve değer verilmeli düşüncesinde  olan bir çiçekçi kardeşinizim ben, otuz yıldır bu meslegin içerisindeyim, üzülerek söylemek istiyorum ki rabbim bize bu doğal afeti vermemiş olsaydı, Önceki  yılara göre işletmemiz bu yılda  yine öyle değer  görmüş olurdu. İşlerimiz bu anlamda iyi olmuş olurdu sorunlarımız bu kadar  yüksek düzeyde olmamış olurdu. Ciddi manada  is kaybı söz konusu ben bunu belirtmek isterim eger bügünki halimizi sormak isterseniz bunun cevabı budur. İnşallah ülkemiz bu depremlerden bu sıkıntılı günlerden kurtulur. Biz bu 8 Mart dünya  kadınlar gününde az işde  yapsak hic önemli  değil. Doğal afetler, sıkıntılı dönemler, pandemi dönemi, herzaman böyle bu özel günleri yada çiçekçi esnafını  çok ciddi manada zaruriyete uğratmıştır dedi.

Topcu, Devletimiz, bu zor günlerde herzaman ciddiyetle yaklaşmış esnafına süreç içerisinde hertürlü desteği vermiştir. “Yetebilmişmi yetememişmi tartışlıcak”  konudur ama yetebildiği yerlerde olmuş yetemediği yerlerde olmuş benim söylemek istediğim budur, bunun dışına çıkmak istemem. Çünkü biz bu ülke için varız bu vatan için varız bugün eğer Maraş’ta, Hatay’da Adana’da osmaniye’de ne açı, ne sıkıntı varsa, aynı  acıyı, aynı, sıkıntıyı bizde burda hissediyoruz varsın bugün bizim işimiz olmasın dedi. Topcu, değerlerimiz olan kadınlarımıza değer vermek için çiçekçiye uğramanızı rica ediyorum dedi.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!