ARDAHAN’DA BİR İLK: KAFKAS VİLLALARI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Ardahanlı avukatlar modern Kafkas Villaları projesini Ardahanlılarla buluşturuyor. Ardahan’da ilk olan villa projesi kente renk katacak.

GÜNCEL 3.08.2023 16:24:00 0
ARDAHAN’DA BİR İLK: KAFKAS VİLLALARI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Ardahanlı avukatlar modern Kafkas Villaları projesini Ardahanlılarla buluşturuyor. Ardahan’da ilk olan villa projesi kente renk katacak. Ardahanlı avukatlar Osman Nuri Yıldız, Boran Gedikoğlu ve Metin Taylan Özyılmaz’ın birlikte kurdukları Kafkas Artan İnşaat Ltd. Şirketi tarafından Kafkas Villaları projesi hayata geçiyor.

Çevre yolu üzerinde Ardahan’ın girişinde yapımı devam eden Kafkas villaları konut sitesi 10 adet çift daire ve 2 adet tekli modellerle toplam da 12 adet olarak projelendirildi. 

Proje kapsamında villalar 2 katlı 5+1 odalı 270 m2 büyüklükleriyle dikkat çekmektedir. Dolayısıyla bu villaların, rahat bir yaşam için yeterli büyüklüğe sahip olduğu söylenebilir. Ayrıca projedeki tüm konutların depreme dayanıklı olması da önemli bir detaydır.

Yalıtımlı, şömineli ve bahçeli olarak tasarlanan projede, garaj, çocuk parkı ve basketbol sahası ise konut sahibi olmak isteyenler için oldukça kullanışlı detaylar. Ayrıca güvenlik hizmetinin bulunacağı site kaliteli bir yaşam merkezi olanağı sunacak.

Teslim tarihi Kasım 2023 olarak belirlenen bu konutlar Ardahan Devlet Hastanesinin hemen yanı başında bulunuyor ve şehir merkezine yürüme mesafesinde yer alıyor.

Ardahan’ın girişinde yer alan Kafkas villaları Ardahan’a gelen misafirlere estetik anlamında hoş bir görüntü sunacak.

Kafkas Villalarını gazetemiz mensuplarına gezdiren iş ortakları Osman Nuri Yıldız, Metin Taylan Özyılmaz ve Boran Gedikoğlu, villa projesi ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Osman Nuri Yıldız; “Ardahan’da 2011 yılında ilk apart işini ben yaptım. O tarihlerde aparta ihtiyaç vardı ve biz o ihtiyaca cevap vermeye çalıştık. Arsa noktasında zengin bir memleketimiz var, buna rağmen insanlarımız apartmana tıkılıyor. 2011 yılından beri site halinde villa yapma düşüncem vardı. Avukatlarımızdan Metin Taylan Özyılmaz ve Boran Gedikoğlu ile birlikte arsa satın aldık. Benim fikrime arkadaşlar riyaset etti ve bu projeye başladık. Şehre girildiği zaman genelde bakımsız, plansız, projesiz yapılaşma ile karşılaşıyordu insanlar. Doğal olarak bir vilayetin, ilin girişinin biraz daha gösterişli olması şehre değer katar. Bu anlamda bizim yerimizin şehrin girişinde olması projemizin de o anlamda görselinin zenginlik katması şehre fayda sağlayacaktır. Ardahan’a gelenler ilk etapta Ardahan güzelmiş izlenimi yaratacaktır diye düşünüyorum. Ardahan’da arsa sıkıntısı yok, belediyemizin imar çalışmaları bu tür yapılaşmaya imkan veriyor. Bu bölgede imara açık olduğu içinde herkesin yatay mimariye katkı sunması hem şehrin faydasınadır hem de yaşam konforunu arttırır. Bizim villa projemiz sıradan villa tarzından farklı. Hem villanın sağladığı bağımsız alanı yaratabiliyor hem de mahalle görüntüsü veriyor. Çocuk oyun parkımız ve sahamız olacak. Güvenlikli, girişin, çıkışın kontrollü olduğu bir alan yaratmış olacağız. Villalarımızda şömine, bahçelerinde birer barbekü, imalatlarımız gayet kaliteli birinci sınıf. İnşallah bittiği zaman utanmayacağız, burayı tercih eden hemşerilerimize, vatandaşlarımıza. Biz bunu ticari olarak düşünmedik, bu yatırımı başka bir yerde yapsaydık belki 4-5 katı kazancımız olurdu. Ama biz kuruşta olsa kazancımızı memleketimize yatırmak istedik. Bu şehir bize bir şey verdikçe bizde misliyle geri döndüreceğiz. Ardahan her şeyin en güzeline layık, bizde bu bilinçle bir şeyler katmaya gayret gösteriyoruz” dedi.  

Metin Taylan Özyılmaz ise; “Önce kendimize yapalım dedik, sonra iş bu boyuta geldi. Ardahan’da yatay mimari yok denecek kadar az. Şehrin içerisinde bir boğulma var, bahçeli, bağımsız bir proje yaptık. Projemizde 10 tane villamız bitişik, 2 tanesi tekli villa modeli. 270 m2 kullanım alanı, 5+1 ve 110 m2 bahçesi var, 2 araçlık garajı var. Kendimizde burada yaşayacağımız için ticari bakmıyoruz. Malzemeden, alandan kısıtlama yapmadık, Ardahan için hayırlı olsun”. 

Boran Gedikoğlu ise; “Site halinde müstakil ev tarzı villalarımız bir ilk oldu. Bu anlamda öncü olduğumuzu düşünüyorum. Benzer işler içinde örnek teşkil eder ve şehrimize katkısı olacaktır. Şehrin genelinde bir sıkışıklık söz konusu ve herkes bundan şikayetçi. Buna çözüm yaratmak adına böyle bir fikir ortaya çıktı. Biz tabi ki önce kendimiz için yapmayı düşünmüştük, daha sona çevreninde müsait olmasıyla birlikte bunu daha da büyütürsek şehre katkı sunmuş oluruz ve başka hemşerilerimiz içinde imkan yaratmış oluruz diye düşündük. Güzel tepkiler alıyoruz, inşallah öncü bir proje olur ve bundan sonra da bu bölgede yatay mimarı tarzında evler yapılır. Biz avukatlar olarak kazancımızı Ardahan’dan kazanıyoruz. Bu anlamda kazandığımız her kuruşu da kendi memleketimiz için harcıyoruz. Kazandığımız her şeyi Ardahan’a borçlu olduğumuz için bir vefa gösterdik” diye konuştu.  

Kafkas Villalarından villa sahibi olmak ve detaylı bilgi için 0533 760 3027 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!