Ardahan’da aşurelik malzeme satışları arttı

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte bu ayın vazgeçilmez tatlısı olan “Aşure” için gerekli malzemelerin satışı önemli ölçüde arttı

GÜNCEL 10.08.2022 11:40:00 0
Ardahan’da aşurelik malzeme satışları arttı

Haber: Bedrettin Şuay

 Muharrem ayının gelmesiyle birlikte Ardahan’da aşurelik malzemelerin satışı önemli ölçüde arttı. Tüm ülkede olduğu gibi Ardahan’da da aşure hazırlıkları devam ediyor. Muharrem ayının geleneksel tatlılardan biri olan aşurenin içine konulan ve süslemesinde kullanılan aşurelik malzemelere talep arttı. Aşureye lezzetini veren kuru gıda ve bakliyatlar arasında ise en yoğun talep gören ürünler aşurelik buğday, kayısı ve nohut olarak sıralandı. Aşurenin olmazsa olmazlarından kuru üzüm ve kuru incir gibi kurutulmuş meyveler de vatandaşlar tarafından en çok talep gören ürünler arasında yer aldı. Aşurenin lezzetine lezzet katan ve süsleme için eklenen kuru yemişler ise fiyat artışlarının etkisiyle geçtiğimiz senelere oranla daha az ilgi görüyor.

Ardahan’da vatandaşların aşure yapımı için daha çok kendilerini tercih ettiğini belirten kuruyemiş esnafı, en fazla aşurelik buğday satışının arttığını söyledi. Taleplerin arttığına değinen esnaf, “Taleplerimiz Muharrem ayına girilmesiyle birlikte  artış gösterdi. Özellikle kuru kayısı, kuru incir, nohut ve aşurelik malzemelere çok yoğun ilgi var. Bu ilginin bir hafta daha sürmesini bekliyoruz. Ardahan’da vatandaşlar bu sene aşure için kuş üzümünü de fazlasıyla tercih ediyor. Vatandaşlar, tercihe göre Şam fıstığı gibi ürünleri de farklılık olması açısından tercih edebiliyor. Geçtiğimiz senelere göre en büyük fark, kuruyemiş maliyetlerinin artmasından kaynaklı vatandaşlar badem ve fındık gibi ürünlere daha az talep gösteriyor” dedi.

 

 

 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!