Ardahan’da 19 Mayıs coşkusu

Ardahan’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104. Yıldönümü ve Gençlik Haftası, coşkuyla kutlandı.

GÜNCEL 19.05.2023 14:31:00 0
Ardahan’da 19 Mayıs coşkusu

Ardahan’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104. Yıldönümü ve Gençlik Haftası, coşkuyla kutlandı.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Valilik bahçesinde Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler daha sonra  80. Yıl Cumhuriyet stadyumuna kadar kortej yürüyüşüyle devam etti. Burada ki etkinliğe Vali Hüseyin Öner ile birlikte Belediye Başkanı Faruk Demir, Garnizon Komutanı Berat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. 

İl Müdürü Demir, konuşmasında, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün halkına güvenerek çıktığı yolda Çanakkale ruhunu yeniden yeşerttiği gündür. Bu mukaddes gün susmaya yüz tutmuş, ezan seslerini yeniden hür kılarak semaya yükseltmek günüdür. Tarih boyu esir düşmemiş, mertlikten taviz vermemiş, sadece barış için savaşan kahraman Türk’ün zulme başkaldırışının ve Anadolu’nun yeniden vatan olma adıdır" dedi.

Etkinlikler kapsamında, Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik, Judo ve güreş sporcuları bir gösteri gerçekleştirdi. Türk gençliği adına gönüllü genç Müberra Şentürk günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençleri Ataya cevabını okumasıyla devam eden etkinliklerde, Gençlik Merkezi üyesi Uğurcan Karadağ şiir okudu ve Gençlik Merkezi üyesi Cansel Tanrıverdi ve ekibinin türkü dinletisi sunarak etkinliğe renk kattı. Halk oyunları gösterisinin ardından Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Protokol, program sonunda çeşitli spor kulüplerinin stantlarını ziyaret etti ve yaptıkları sportif faaliyetler hakkında bilgi aldılar. Daha sonra gençlik halayına katılarak, gençlerle birlikte bir süre halay çektiler.

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Cuma Namazından sonra Serhat Ulu Cami bahçesinde pilav ikramı yapıldı.


1

Milli sporcu Avrupa’da madalya peşinde

2

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Evliyaoğlu: Arıcılık Çalıştayı’ndan dışlandık

3

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

4

Meyve ağaçları satışa çıktı

5

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması