Ardahan'da 13. Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf sergisi açıldı

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Ardahan'da ‘Tarım, Orman ve İnsan’ fotoğraf sergisi açıldı.

GÜNCEL 26.11.2023 09:16:00 0
Ardahan

Ardahan’da "Tarım Orman ve İnsan" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarıma ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla ülke çapında ve farklı kategorilerde fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Yarışmada dereceye giren fotoğrafların yer aldığı "Tarım Orman ve İnsan" sergisi, Ardahan Tarihi Kongre Binasında Vali Yardımcısı ve Damal Kaymakamı Semih Cembekli, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz ve kurum amirlerinin katılımı ile açılışı yapıldı.

Keman Sanatçısı Hüseyin Karahan ve Çello Sanatçısı Eren Balkan tarafından klasik müzik dinletisi de sunulduğu sergide, 81 ilde çekilen ve dereceye girmiş tarım, orman, hayvancılık ile günlük yaşama dair fotoğraflar yer aldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, açılışta yaptığı konuşmada, serginin Kongre Binası'nda açılmasının ayrı bir önem taşıdığını belirterek, "3-5 Ocak 1919'da Ardahan Kongresi'ne ev sahipliği yapmış bir bina. Burada alınan kararlarla, Kurtuluş Savaşı'na giden yolda Erzurum ve Sivas kongrelerinden önce Türk Milli Mücadele'sinin yol haritası çizilmiştir." diye konuştu.

23-24 Kasım tarihlerinde ziyarete açılan sergiyi öğretmenler, öğrenciler, kurum-kuruluş temsilcileri, il/ilçe müdürlüğü personelleri ile vatandaşlar ziyaret etti.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

 


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak