Ardahan´da tohum satışlarında artış yaşanıyor

Ardahan´da tohum satışlarında artış yaşanıyor

GÜNCEL 26.04.2021 12:59:36 0
Ardahan´da tohum satışlarında artış yaşanıyor

Bedrettin Şuay

Korona virüs salgını kapsamında evde kalan vatandaşlar, bahçelerine, fide ve tohum ekerek sebze yetiştiriyor. Dünya´yı saran korona virüs salgının başlamasıyla vatandaşlar kendi ürünlerini yetiştirmek istiyor. Köylerde yaşayanların yanı sıra şehirlerde yaşayan vatandaşlar da kendi bahçelerine fide ve tohum ekerek ürün yetiştirmeye başladı.

Ardahan´da vatandaşlar, ürün yetiştirme seferberliği başlattı. Havaların ısınmasıyla beraber fide ve tohum satışlarında artış gözlendi. Ardahan´da vatandaşlar pazar yerinde tezgâh açan fide ve tohumculara ilgi gösterirken fide ve tohum satışı yapan esnaf, korona virüs nedeniyle vatandaşın kendi ürününü yetiştirmeye yöneldiğini söyledi.

Hiç bir katkısı olmayan, doğal gübrelerle desteklenmiş tohumları vatandaşlara ulaştırdıklarını anlatan tohum satıcıları, ?Vatandaşımıza hizmet verdiğimiz tohumlar en iyi firmalarla yarışıyor. Vatandaş geçimini sağlamak için elindeki imkânları kullanıyor. Bahçesi varsa bahçesinde, tarlası varsa tarlasında. Tohumları alarak kendi ürününü yetiştiriyor. Bizim için kazanç onlar için de bir uğraş. Oluyor dedi.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı