Ardahan´da teröristlere erzak yardımı yapan kişi yakalandı

Ardahan´da terör örgütüne yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 1´i tutuklandı.

GÜNCEL 13.08.2021 15:46:10 0
Ardahan´da teröristlere erzak yardımı yapan kişi yakalandı

ŞENOL KİRMAN 

Ardahan´da terör örgütüne yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 1´i tutuklandı.

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Erzurum´un Şenkaya ilçesinde geçen yıl yakalanıp tutuklanan terör örgütü MLKP üyesi "Deniz" kod adlı Ender Yalçın´ın ifadesi doğrultusunda bazı terör örgütü mensuplarını yakalamak amacıyla çalışma başlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Göle İlçesi Çalıdere köyünde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına 4 şüpheli şahsın erzak yardımında bulunduklarını tespit etti. Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilere yönelik Ardahan´daki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda O.Ö., F.C., B.C., ve E.C.Ö. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Adreslerde yapılan arama sonucunda şüphelilere ait cep telefonu ve bilgisayara incelenmek üzere el konuldu.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınan O.Ö., F.C., B.C., ve E.C.Ö. isimli şüpheliler Ardahan İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.  O.Ö isimli zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu. F.C., B.C., ve E.C.Ö. isimli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.


1

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

2

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

3

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

4

Arıcılık Çalıştayı yapılacak

5

Başkan Kurukaya’dan vatandaşlara “çevre” çağrısı