Ardahan´da sigarayı bırakmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek

Ardahan´da sigarayı bırakmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek

GÜNCEL 18.05.2021 11:31:30 0
Ardahan´da sigarayı bırakmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek

Bedrettin Şuay

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ardahan´da sigarayı bırakmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek. Toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimi önlemek amaçlarıyla Mayıs 2021 itibarıyla ?BAŞARABİLİRSİN? temasıyla sigara bırakma kampanyası hayata geçirilecektir. Ardahan´da görev yapan ve toplumda rol model olan meslek gruplarından (sağlık çalışanı, öğretmen, kolluk kuvveti personeli, asker, hâkim, savcı, avukatlar, din görevlisi vb.) başlayarak, diğer kamu kurumu personeline yönelik bırakma kampanyası sağlık Bakanlığımızca organize edilecek ve bu personelin sigara bırakmalarını sağlamaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu´nun (BMYK) 26.01.2021 tarihinde yapılan toplantısında 2021 yılında tüm kesimlerin katılımıyla ?Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği? başlatılması kararı alınmıştır.  Bununla birlikte Korona virüs Pandemisini yaşadığımız şu günlerde tütün ürünü kullanımının zararları ve bırakmanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kampanyaya katılımın, https://alo171.saglik.gov.tr/ sitesindeki ?BAŞARABİLİRSİN? butonu üzerinden ulaşılabilecek olup,  kampanya katılım formu ile bağımlılık düzeyi tespitine yönelik formun doldurularak yapılacaktır. Formu dolduran kişilerin sigara bırakma polikliniği (SBP) randevuları, Ardahan İl Sağlık Müdürlüğümüzce planlanarak şahıslara ayrıca kurumlarınıza bildirilecektir.

Kampanya, öncelikle sağlık personeli ile 07 Mayıs´ta başlamış olup, kamu kurum personelinin aileleri ile öğrenci aileleri de sigara bırakma kampanyasına dahil olabileceklerdir. Kampanya boyunca ve sonrasında Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından geliştirilen ve https://tbm.org.tr adresinde yer alan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Modülü ile https://havanikoru.saglik.gov.tr/ adresinde yer alan ?BAŞARABİLİRSİN? butonu üzerinden ulaşılabilen eğitim dokümanlarından faydalanılacaktır. Kampanya kapsamında sigarayı bırakan kişilere ilki 31 Mayıs Tütünsüz Bir Dünya Günü´nde düzenlenecek etkinlikte başarı belgesi verilecek ve sonrasında her ayın son gününde söz konusu uygulamaya devam edilecektir. Açıklaması yapıldı.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak