Ardahan´da sigara yasağı ve 65 yaş üstüne sokak kısıtlaması

Ardahan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, korona virüse (Covid-19) karşı yeni tedbir ve önlemler alındı.

13.11.2020 14:54:14 0
Ardahan´da sigara yasağı ve 65 yaş üstüne sokak kısıtlaması

Ardahan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, korona virüse (Covid-19) karşı yeni tedbir ve önlemler alındı. Sokakta sigara içmek yasaklanırken, 65 yaş üstü vatandaşların 10.00 ? 16.00 saatleri dışında sokağa çıkmaları kısıtlandı.

Ardahan Valiliği´nden yapılan açıklamada, "Korona virüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu´nun önerileri, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak ilimizde de uygulamaya geçirilmiştir. Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Bu kapsamda 12.11.2020 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde; artan vaka ve ölüm sayıları göz önünde bulundurulduğunda, yüksek risk grubu olarak değerlendirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sağlığını koruyabilmek amacıyla, her gün sadece 10.00 ile 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkma serbestisi tanınmasına, bu saatler dışında kalan saatlerde sokağa çıkmalarının yasaklanmasına.

Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgının yayılmasını önlemesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır. Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihi itibariyle il merkezimizde; Kongre Caddesi, Lise Caddesi, İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Toplu taşıma durakları ve Pazar yerlerinde vatandaşların sigara içmeleri yasaklanmıştır? denildi.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI