Ardahan´da Servis Araçları Denetlendi

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Covıd-19 salgını nedeniyle öğrencilerin sağlıklı ve trafik güvenliği açısından düzen içerisinde okullarına taşınması, olası herhangi bir üzücü olaya sebebiyet vermemek için, servis sür

GÜNCEL 8.09.2021 14:09:30 0
Ardahan´da Servis Araçları Denetlendi

Okullar 6 Eylül 2021 pazartesi günü açılmasıyla beraber, Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrenci servis araçlarını denetleyerek, servis sürücülerini bilgilendirdi.

Ardahan 2021/2022 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde okullara öğrenci taşıyan servis araçlarını, bu sabah Ardahan YİBO okulları önünde durdurarak kontrol etti.

Araçların periyodik bakımlarının yanı sıra servis araçlarında zorunlu olarak bulunması gereken donanımlar kontrol edildi. Eksik donanımı bulunan araç sürücüleri uyarılarak eksiklerini gidermeleri için süre verildi.

Covıd-19 salgını nedeniyle öğrencilerin sağlıklı ve trafik güvenliği açısından düzen içerisinde okullarına taşınması, olası herhangi bir üzücü olaya sebebiyet vermemek için, servis sürücülerinin bir takım kurallara uyması gerektiği hatırlatıldı.

İŞTE OKUL SERVİS SÜRÜCÜLERİNİN UYMASI GEREKEN O KURALLAR

Her Okul Servis Aracı, Belediyeden Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi alacak, belgelerini araç içerisinde bulundurarak denetimlerde trafik görevlilerine gösterecek.

Okul Servis Araçları 6 ayda bir bakım ve onarımlarını yaptıracak ve Bakım ve Onarım Belgesini araç içerisinde bulundurarak denetimlerde trafik görevlilerine gösterecek.

Okul Servis Araçlarında, aracın ön ve arka tarafında kalan alanları gösteren kamera sistemi ile sesli ikaz sistemi bulunacak.

Araç kapıları şoför tarafından açılıp kapatılacak şekilde otomatik olacak veya araç şoförü tarafından elle kumanda edilebilir şekilde mekanik olacak.

2018 model üzeri araçlarda en az 30 gün süreli kayıt yapabilecek araç takip sistemi bulundurulacak. (servis araçlarının 12 yaşından küçük olması zorunluluğu muayene istasyonundan geçmiş olmak kaydıyla 01.07.2023 tarihine kadar 15 yaşından küçük olması şeklinde uygulanacaktır.)

Okul Servis Araçlarının camları sabit olacak ve camların üzerine renkli filim tabakası yapıştırılmayacak.

Araç koltuklarının tamamında emniyet kemeri bulundurularak kullandırılacak.

Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulacak.

Şoförler ve rehber personel, okul servis araçları yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımalı. (Şoför ile ilgili 26 yaşından gün almış 66 yaşından gün almamış olmak, Rehber personel ile ilgili 22 yaşını doldurmuş, 61 yaşından gün almamış olmak kaydıyla en az lise mezunu olmak veya MEB onaylı kursu başarıyla tamamlamak kaydıyla en az ilkokul mezunu olmak)

Şoförün araçta sigara içmesi de yasak. Ayrıca müzik sistemi kullanmayacak. Taşıma sınırı üstünde yolcu alamayacak.

Şoför, indirme ve bindirme kuralları başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uyacak.

Okul Servis Araçlarında öğrencilerin oturacak yerleri gösterir listeleri oluşturularak her öğrenci için aynı koltuk tahsis edilerek, tahsis edilen koltukta seyahati sağlanacak.

Taşıtlar temiz ve bakımlı bulundurulacak. Servis bitiminde araçlar havalandırılarak dezenfektan işlemi yapılacak. Araç içerisinde kullanmak amacıyla sıvı el dezenfektanı ve öğrenciler için yedek maske bulundurulacak.


1

İndirimli yabancı dil eğitimi için protokol imzaladı

2

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

3

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

4

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

5

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?