Ardahan´da Ramazan hareketliliği yaşanıyor

Ardahan´da Ramazan hareketliliği yaşanıyor

8.04.2021 12:03:11 0
Ardahan´da Ramazan hareketliliği yaşanıyor

Bedrettin Şuay

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala Ardahan´da çarşı-pazar hareketlendi. Kumanyalar market raflarında yerlerini alırken, pazar tezgâhlarında hurma, kuruyemiş, kahvaltılık ve meyve çeşitlerine gösterilen yoğun ilgi esnafın da yüzünü güldürdü.

Ardahan´da Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşların iftar ve sahur sofraları için mutfak alışverişine çıkması çarşı-pazarı hareketlendirirken Yağdan şekere, pirinçten bakliyata kadar çeşitli gıdanın bulunduğu Ramazan kolileri market raflarında yerini alırken, pazarlarda ise kuruyemişten yufkaya, meyveden, sebzeye, hazır tatlılara, kırmızı etten kahvaltılıklara yüzlerce ürün tezgâhlara çıktı. Salgına rağmen yaşanan yoğunluk esnafın yüzünü güldürürken, özellikle hurma, kuruyemiş, meyve çeşitleri vatandaştan oldukça yoğun ilgi görüyor.

Bilindiği gibi Ardahan´da Ramazan ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanacak. Bunun yanında alınan tedbirler gereği yiyecek içecek sektörü kapalı olacak. Sadece evlere servis ya da gel al usulü çalışacak. Evlerde daha fazla zaman geçirileceğinden dolayı tüketimde her zamankinden fazla olacak.


1

CHP’den alternatif 23 Nisan kutlaması

2

Ardahan'da 23 Nisan coşkusu

3

80 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verecek Sağlıklı Yaşam Polikliniği açıldı

4

Başkan Demir’den 23 Nisan mesajı

5

ARDAHAN DEVLET HASTANESİNDE BİR İLK