Ardahan´da marketlerde bazı ürün satışlarına yasak geliyor

30 Eylül tarihine kadar uygulamaya geçirilecek

GÜNCEL 10.06.2021 15:10:34 0
Ardahan´da marketlerde bazı ürün satışlarına yasak geliyor

Bedrettin Şuay

Ardahan´da Marketlerde, sigara, beyaz eşya, elektronik eşya, kırtasiye ürünleri gibi çeşitli ürünlerin satışı Yapılmayacak. Küçük esnafın korunması amacıyla Marketlerde, sigara, beyaz eşya, elektronik eşya, kırtasiye ürünleri gibi çeşitli ürünlerin satışı yasaklanacak. Buna göre ekonomi reform paketinin önemli başlıkları altında enflasyonla mücadele bulunuyor. Konu ile ilgili yapılan açıklamada Türkiye genelinde olduğu gibi Ardahan´da da marketlerde sigara yasağından sonra fiyat hamlesi ile ilgili önemli bir tedbir adımının atılacağı duyuruldu. Buna göre marketler için Erken Uyarı Sistemi 30 Eylül tarihine kadar uygulamaya geçirilecek.

Tarım, afet ve ekim davranışlarında meydana gelen değişimlerin etkisini marketlerde azaltmak adına kurulacak olan bu sistem 30 Eylül´e kadar hayata geçirilecek. Tohumdan hasada kadar olan süreç içerisinde sıcaklık, don, hastalık ve yağış gibi birtakım riskler tespit edilerek, ürün bazındaki eksiklikler için erken adım atılacak.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın alışveriş merkezleri ve zincir marketlerle ilgili kuralları belirleyen yasa teklifi ile ilgili çalışmaların hızlanmasını istedi. Hükümette bu kapsamda pandemiden olumsuz olarak etkilenen küçük esnafı korumak için harekete geçti. Zincir marketler mahalle bakkalının 200 metre yanında olmayacak.

Zincir marketler özellikle nüfusu 2 binin altında olan yerlerde zincir marketler açılamayacak. Bu şekilde küçük esnafın korunması sağlanacak. Aynı zamanda nüfus kriterine göre zincir marketlerin açılmasının sınırlandırılması gibi birtakım kararlar da gündemde görüşülüyor.

SİGARA DETAYI

Özellikle zincir marketler satılan sigara, beyaz eşya, elektronik eşya, kırtasiye ürünleri gibi çeşitli ürünlerin satışının da yasaklanması gündemde. Sadece alanı bin 500 metre karenin üzerinde olan marketlerin bu ürünlerin satışına izin verilecek.

 

 

 


1

Çıldır Eski Beyrahatun Köyü'nde bilinçlendirme eğitimleri düzenledi

2

Küçük Kızlar Futbol Takımı Bölge Şampiyonu Oldu

3

Başkan Demir’den 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı

4

Ardahan’da ihracat ve ithalat arttı

5

Samanlık kül oldu