Ardahan´da kömür fiyatları cep yakıyor

Ardahan´da kömür fiyatları cep yakıyor

28.09.2018 10:38:27 0
Ardahan´da kömür fiyatları cep yakıyor

Sonbahar soğuğunu iyiden iyiye hissettir meye başladı. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle vatandaş da kışlık yakacak derdine düştü.
Ancak kömürcülerden gelen haberlerle vatandaş bir kez daha buz kesti. Döviz kurunun yükselmesinin kömür fiyatlarını doğrudan etkilediğini ve kömür fiyatlarında artış olduğunu söyleyen kömür satıcıları; Ardahan´da doğalgaz kullanımının da yaygın olması odun kömür satışını durmasına neden olduğunu ifade ettiler.
Konu hakkında bilgi veren odun kömür satıcıları Ardahan´da kömür´ün tonunun 1600 TL´den alıcı bulduğunu söyleyen kömür satıcıları satışlar düşük. İnsanlar artık ısınmakta da güçlük çekecekler. Kömür sektörünü bitirdiler ifadelerini kullandılar. Ardahan´da doğalgaz kullanımının yaygınlaşması, ücretsiz kömür dağıtımı, döviz kurunun ve yakıta bağlı nakliye fiyatlarının yükselmesi gibi nedenlerden dolayı kömürcü esnafı zor günler yaşarken, zamlanan kömür fiyatları ise cep yakıyor.
Bu durumda; odunun ton fiyatı 550 ile 600 TL arası değişirken, zamlanan kalorifer kömürünün tonu 1650 TL, sobalık kömürün tonu ise 1550 TL oldu.
Haber: Bedrettin Şuay


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak