Ardahan´da kırtasiyeciler zor günler geçiriyor

Ardahan´da kırtasiyeciler zor günler geçiriyor

GÜNCEL 19.04.2021 12:04:17 0
Ardahan´da kırtasiyeciler zor günler geçiriyor

Bedrettin Şuay

Ardahan´da Kırtasiye işletmecileri zor günler yaşıyor. Yeni tip korona virüs (Covid19) nedeniyle birçok sektörde işler sekteye uğrarken, bazı iş yerleri kepenklerini indirme noktasına geldi. Korona virüsten en çok etkilenenlerin başında da kırtasiyeciler geliyor. Ardahan´da Onay kırtasiye işletme sahibi Utku Onay, işlerinde büyük ölçüde düşüş yaşandığını dile getirerek dükkân kirası ve diğer giderlerin ödenmesinde sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Korona virüsün en çok etkilediği kırtasiyeciler olduğunu söyleyen Onay, ´sezon´ olarak nitelendirdikleri dönemde bile hiç iş yapamadıklarını ifade etti.

Onay, Ardahan´da kırtasiye işletmecilerinin zor günler geçirdiğini belirterek, "Korona virüs dünya genelinde herkesi etkilediği gibi bizi de çok ciddi manada etkiledi. Hatta en çok bizi etkiledi diyebilirim. Çünkü eğitim sektöründeki durgunluk tamamıyla biz kırtasiyecileri yok edecek kadar kötü duruma soktu. Şu an herhangi bir şekilde iş yapamıyoruz. Biz belli bir dönemde okullar açılınca iş yapabiliyorduk. Şu an o dönem yok gördüğünüz gibi herhangi bir şekilde iş yok. Biz şu anda ciddi manada mağduruz, Ardahan´da birçok esnafın işleri iyi gitmiyor. Dedi.

Onay, önceki yıllarda okulların açılmasıyla birlikte raflarındaki ürünleri her gün en az 2 ya da 3 kere değiştirdiklerini ancak korona virüs nedeniyle aynı satışları yapamadıklarını belirterek, "Eğitim sektörüyle birebir alakalı olduğumuz için, eğitim sektöründe şu an tatil olmasından dolayı tamamen en büyük etkilenen esnaf bizleriz, kitapçılar ve kırtasiyeciler. Onay, Kırtasiye olarak sezonda aldığımız ve geçen sene elimizde kalan ürünlerin hiçbirini neredeyse hiç açmadık. Raflarımızda geçen seneki ürünler ne kalmışsa aynı şekilde duruyor. Korona virüs Yasakları nedeniyle en çok kırtasiyecilerin zor günler geçirdiğini belirten Onay,  hafta sonları biz kapalıyız en büyük rakiplerimiz marketler bunlarda kırtasiye ürünleri satıyor. Zaten işler yok. Kırtasiye esnafları olarak bir çözüm bekliyoruz dedi.


1

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

2

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti

3

Ceren Abla Kreşinden 23 Nisan etkinliği

4

Başkan Demir, eline torbayı aldı çöp topladı

5

Askeroğlu, hastanede çocukların bayramını kutladı