Ardahan´da kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor

Ardahan´da kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor

GÜNCEL 26.08.2021 20:49:16 0
Ardahan´da kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor

Bedrettin Şuay

Ardahan´a tayin olarak gelen memurlar ve büyük şehirlerden gelen vatandaşlar konut yetersizliğinden dolayı kiralık ev bulamamaktan şikâyetçi.  Ardahan´da kiralık daire bulma sorununun olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, kiralık ev konusunda büyük bir sıkıntı var. Uygun bir daire bulma şansı kalmadı. Dedi.

Normalde 700 ile 800 TL´ ye kiraya verilen daireler bugün 1000 ila 1200 TL´ye kiraya veriliyor. Çünkü kiralık daire bulunmuyor. Bu sıkıntının da çözülmesi için müteahhitlerin daha çok iş yapması lazım. Şu anki durumda da müteahhitler kat karşılığında inşaata fazla girmeye cesaret edemiyor dedi.

Ardahan´da ev kiralarının yüksek olmasına dikkat vatandaşlar "Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, Üniversiteler açılınca gelecek öğrenciler için kaygılarım var. Bu gençler nasıl ev bulacaklar? Hayat çok pahalı hale geldi. Bugün 1+1 bir daireyi bin TL´nin altında kiralamanın imkânı yok. 2 kişinin kalacağı 2+1 daireler ise 1500 TL´ye kadar çıkıyor. Bu fiyatlarda ev kiralamak da satın almak da zor" dedi.

 


1

210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı

2

Deneysel-Bilişsel Psikoloji Sempozyumu bu yıl ARÜ’de gerçekleştirildi

3

ARÜ Kalkındırma Vakfı büyümeye devam ediyor

4

Çıldır Öğretmen Evine ilk kazma vuruldu

5

AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndan basın açıklaması!