Ardahan´da göl ve barajlara sazan balığı bırakıldı

Ardahan´da göl ve barajlara sazan balığı bırakıldı

EKONOMİ 20.08.2021 14:48:00 0
Ardahan´da göl ve barajlara sazan balığı bırakıldı

Bedrettin Şuay

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ´Su Kaynaklarının Balık landırılması Projesi´ kapsamında Elazığ Su Ürünleri Üretme İstasyonu Müdürlüğü tarafından üretimi gerçekleştirilen sazan balığı yavrusu Ardahan´a toplam 1.140.000 adet gönderildi.

Ardahan´ın Çıldır ilçesine Çıldır Gölü´ne 900.000 adet, Köroğlu Baraj Gölü 63.000 adet, Kotanlı Baraj Gölü 97.000 adet, Kayabeyi Baraj Gölü 78.500 adet ve Posof ilçesi Alabalık Gölüne 1.500 adet sazan balığı yavrusu İl Müdürlüğü, Çıldır İlçe Müdürlüğü ve Posof İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından belirlenen üreme alanlarına bırakıldı.

 Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, İl Tarım ve Orman Müdürü Neşat Ulutaş, Çıldır İlçe Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcıları Dr. Turgay Şişman ve Soner Fuat Yılmaz, Çıldır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahmut Göğ, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Gürkan Şişik ve Su Ürünleri Mühendisi Aydın Katar  ve Özcan Demirkıran´ın katılımı ile Çıldır Gölü Gölebakan köyü Mevkiine sazan balığı yavruları bırakıldı.

 


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR