Ardahan´da donan şelalede buz sarkıtları oluştu

Ardahan´da kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı.

20.01.2021 15:05:41 0
Ardahan´da donan şelalede buz sarkıtları oluştu

Ardahan´da kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Ardahan Kalesi kenarındaki kayalıklardan ve şelaleden Kura Nehri´ne akan suyun donması ile metrelerce yükseklikte buz sarkıtları oluştu.

Gece hava sıcaklığının eksi 16 derece ölçüldüğü Ardahan´da soğuklar hayatı adeta durma noktasına getirdi. Halilefendi Mahallesi´nde bulunan çeşmelerden, Ardahan Kalesi kenarındaki kayalıklardan ve şelaleden Kura Nehri´ne akan su, soğuk hava sebebiyle buz tuttu.Oluşan görüntüler ise adeta görsel bir şölen oluşturdu. 

Kubilay Koçak, kentin kışın ayrı bir güzelliğe kavuştuğunu belirterek, "Ardahan´da kar yağışının ardından soğukla mücadelemiz yeniden başladı. Hava sıcaklıkları geceleri eksi 25-30 dereceye kadar düşerken, gündüz saatlerinde ise eksi 15-16 dereceye kadar düşüyor. Şelale dondurucu soğuklar nedeniyle güzel bir görünüme kavuşmuş. Metrelerce yükseklikte oluşan buz kütleleri görsel bir görüntü oluşturmuş. Ardahanlılar olarak bizler buna alışığız. Bizim kaderimiz de soğuk´´ şeklinde konuştu.


1

İndirimli yabancı dil eğitimi için protokol imzaladı

2

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

3

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

4

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

5

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?