Ardahan´da Cumhuriyet coşkuşu

Ardahan´da Cumhuriyet coşkuşu

30.10.2017 09:21:50 0
Ardahan´da Cumhuriyet coşkuşu

                    ARDAHAN´da Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ,dün Valilik Makamında tebriklerin kabul edilmesiyle devam etti.
Tebrikatın ardından Kongre Caddesinde düzenlenen tören programına geçildi. Burada ki programda Vali Vekili Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkan Vekili İlhan Özgür ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, halkın, askerlerin ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Kutlamalara, Vali Vekili Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkan Vekili İlhan Özgür ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yıkılmaz, kurum müdürleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Vekili Abdurrezzak Canpolat, ? Milletimizin yeniden diriliş, Bağımsızlık destanı ile şereflendirdiği tarihini yine var olma yolunda önemli bir dönüm noktası olan 29 Ekim 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının ?Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir? temelli üzerinde Türk milletinin karakter ve geleneklerine en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir diyerek ilan ettikleri bugün 94. Yaşında siz Ardahan´lılarla birlikte Demokrasiye milli birlik ve beraberliğe, milli iradeye her hal ve şartta sahip çıkarak gurur ve sevinçli kutluyoruz? dedi.
Kutlamalar kapsamında şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Öğrencilerdin sazlı sözlü türküleri ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, askerlerin, öğrencilerin ve rahvan at binicilerinin geçidi ile sona erdi. Ufuk Işık


1

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

2

Meyve ağaçları satışa çıktı

3

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

4

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

5

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor