Ardahan´da Çocuklara "Robotik Kodlama" eğitimi

Ardahan´da Çocuklara "Robotik Kodlama" eğitimi

EĞİTİM 5.03.2018 16:08:51 0
Ardahan´da Çocuklara

        Kodla üret Ardahan projesiyle, Ardahanlı Çocuklara kodlama eğitimi veriliyor. 
        Ardahan´da Kodla üret projesi ile günümüzde dördüncü endüstri devrimi denilen devrim için, kentte bu devrimi yakalayabilmek ve çocukların artık tüketen değil üreten, bilim üreten, fikir üreten ve fikirlerini gerçekleştiren nesiller olması için adım atıldı. Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan Eğitim Vakfı ortaklığıyla yapımı gerçekleştirilen kodlama atölyesi bu kapsamda hizmete girdi. 
        23 Şubat İlkokulu´nda faaliyete giren atölyenin ilk misafirleri öğrencilere yönelik etkinliklerde görev alacak öğretmenler oldu. Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çevik Yolmaz´ın gayretleriyle Ardahan Eğitim Vakfı tarafından yapılan atölyede istekli öğrencilere kodlama eğitimi verilecek. Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, 
        ´´Yakın gelecekte her türlü üretimin temelini yazılımın oluşturacağı öngörülürken, yazılım dili olan kodlamanın öğretimi de eğitimin en önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Ardahan´da 23 Şubat İlkokulunda Kodlama ve Robotik dersleriyle, öğrenciler kodlama diliyle tanıştı. Yaş gruplarına göre düzenlenen Kodlama ve Robotik dersleri, erken çocuklukta kodlama diliyle tanışan çocuklara gelecekte yazılım üretme konusunda yaşıtlarının önüne geçme olanağı sunuyor.´´ şeklinde konuştu. 
         23 Şubat İlkokulunda öğrencilere Robotik Kodlama eğitimi veren İngilizce öğretmeni Ahmet sait Akten, ilk olarak 15 öğrenciye kodlama eğitimini vermeye başladıklarını ve sayının giderek artacağını söyleyerek, ´´ Tüm dünyada dördüncü endüstri devrimi denen bir devrim yaşanıyor. Artık eğitimde ezberci yaklaşımlar terkediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bunun farkında ve bu alanda adımlar atmaya çalışıyor. Ve biz de Ardahan ilimizde Kod üret Ardahan projesi ile çocukların artık kendi fikirlerini, kendi düşüncellerini hayata geçirmesi, Artık kağıt üzerinde soru çözmek yerine bir sorunlu takım işbirliği ile analiz ederek çözmesi, fikir üretmesi ve kendi hayallerini gerçekleştirmesi için bir ortam yaratmak istedik.´´ Dedi. 
         Akten, ´´Günümüzde artık teknoloji çağında, teknoloji hayatımızın her alanında; Sağlıktan savunma sanayine her alanda ileri teknoloji kullanılıyor. Ve bunun temelinde de kodlama var. Biz çocuklarımıza küçük yaştan itibaren kodlamayı öğretmezsek ileri de büyük sıkıntılar yaşayabiliriz. Milli Eğitim Bakanlığımız da bunun farkında ve bu yönde çabaları var. Ve Ardahan ilimizde biz bu yönde bir çalışma sarf etmek ve bir çalışma yapmak için Kodla üret Ardahan projesini hayata geçirdik. Artık çocuklarımız klasik ezberci yöntemler yerine kendileri fikirlerini üretiyorlar. Kendi hayal gücünü gerçekleştirebiliyorlar. Takım halinde çalışarak her hangi bir sorunu üstesinden geliyorlar. Burada ezberci her hangi bir ders yok, bir sınav yok, hata yapabiliyoruz, hatadan ders alıyoruz. Zaten izolasyonun temelinde de hata yapmak var, hata yaparak hataların üstesinden gelmek, sorun çözmek, soru çözmek değil. A, b, c, d şıkkı gibi doğru şıkkı işaretlemek gibi işaretleme yöntemimiz yok. Çocuklar kendileri düşünüyorlar, her hangi bir sorunu çözüyorlar, her hangi bir engelin üzerinden engeli aşmaya çalışıyorlar. Ve bu yönde ileriye doğru, geleceğe doğru ülkemizin bilişim alanında ihtiyaç duyacağı yenilikçi fikirlere sahip işgücünü oluşturmak için burada büyük bir potansiyale sahip olacağımızı düşünüyorum.´´ Şeklinde konuştu. 
         Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan Eğitim Vakfı ortaklığıyla yapımı gerçekleştirilen kodlama atölyesinin açılışı ileri bir tarihte yapılacak. 


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI