Ardahan´da Besiciler hayvanlarını satamıyor

Ardahan´da Besiciler hayvanlarını satamıyor

27.01.2021 17:07:31 0
Ardahan´da Besiciler hayvanlarını satamıyor

Bedrettin Şuay

Ardahan´da hayvan pazarına hayvanlarını getiren besiciler, soğukta hayvanlarının satılmasını bekliyor. Fiyatların düşüklüğünden dert yanan köylüler, hayvanlarını aldıkları fiyata dahi satamadıklarını belirtiyor. En büyük geçim kaynağı büyük baş hayvan yetiştiriciliği olan Ardahan´da besiciler, doların yükselmesi nedeniyle aylar önce aldıkları hayvanları aynı fiyata dahi satamıyor. Kentin hayvan pazarına çevre il ve ilçelerden gelen köylüler, saat 04.00´dan saat 10.00´a kadar buz gibi soğukta büyükbaş hayvanlarını satmak için bekliyor. Kamyonetlerle getirdikleri hayvanlarına günlerce alıcı bulamayan besici ve köylüler, çoğu zaman hayvanlarını satamadan geri götürmek zorunda kalıyor.

KÖYLÜ BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Herkes gibi köylüler ekonomik sıkıntılardan dertli, banka kredilerini ödeyemedikleri için icralık olduklarını söyleyen köylü ve besiler, ?Bu yörenin insanı her gün biraz daha mağdur oluyor.

Ardahan, hayvancılık bölgesi. Hayvancılık yapmaları için insanların teşvik edilmesi gerekiyor. Ancak köylü borçlu, borçlarını artık ödeyemiyor. Yem fiyatı 90 ile 130 TL arası değişirken Otun tonu 1.500, Saman ise 1.100 TL, Köylü sütünü 2.50 kuruştan satmak istiyor ama sütüne alıcı bulamıyor. Market raflarında kilosu 10 TL´yi bulan pastörize sütün köylüdeki fiyatı dörtte biri bile etmiyor.?

 

 


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı