Ardahan´da 23 Nisan coşkusu

Ardahan´da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

24.04.2019 09:18:02 0
Ardahan´da 23 Nisan coşkusu

Ardahan´da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Havaların soğuk olması dolayısıyla kutlamalar, İnönü Mahallesi´ndeki Kazım Karabekir Spor Salonu´nda gerçekleşti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, ?Bugün coşkuyla ve anlamlı bir şekilde kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 99.yıl dönümünde Türkiye büyük millet meclisinin ilk başkanı, gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Bu vatanı bize yurt eden tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyor saygıyla selamlıyorum. 23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden birinci büyük millet meclisinin açıldığı ve Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir. 23 Nisan 1920 tarihi milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan yarının liderleri, geleceğin güvencesi olan çocuklar için bir şenliktir? dedi.

Çerkezoğlu, ?Dünyamız atalardan kalan miras olmaktan çok, sizlerin emanetidir. Şimdilik bizler sonrada sizler, Her nesil sonrakine daha iyi bir Türkiye devretmekle mükelleftir. Kendi vatandaşları yanında bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara da umut kaynağı olacak bir Türkiye´yi ancak bu şuurla inşa edebiliriz. Dedi.

Törende öğrencilerin hazırladığı şiir, oyun, folklor ve dans gösterileri sunuldu. Vatandaşların da yoğun ilgi göstermesiyle kutlamalar coşkulu geçti. Tören sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalara Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak