Ardahan´da ´15 Temmuz Zaferi´ etkinlikleri

15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasının 4. Yıldönümünde, Aziz Milletimizin kahramanlık destanının anlatıldığı, ?15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü? programı ilimizde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

16.07.2020 10:31:11 0
Ardahan´da ´15 Temmuz Zaferi´ etkinlikleri

15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasının 4. Yıldönümünde, Aziz Milletimizin kahramanlık destanının anlatıldığı, ?15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü? programı ilimizde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Ardahan Valiliğinin koordinesinde düzenlenen ve dolu dolu geçen etkinliklere, Ardahanlı vatandaşlar yoğun ilgi göstererek meydanı tıklım tıklım doldurdu.

14 Temmuz akşamı Ardahan Valiliğince Şehit Yakınları ve Gaziler onuruna yemek verilmesinin ardından 15 Temmuz günü ise Vali Hüseyin Öner, protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile sabah namazı buluşması düzenlendi. Sabah namazı buluşmasında Şehitlerimiz için Kuranı Kerim okunarak dua edildi. Cami çıkışında Ardahan Valiliğince katılımcılara sıcak çorba ikramında bulunuldu.

15 Temmuz programı kapsamında, öğle namazında Şehitlerimiz için mevlid okunmasının ardından Vali Hüseyin Öner, protokol üyeleri ve vatandaşlarımızla birlikte şehitliği ziyaret etti. Şehitlerimiz için Kuranı Kerim okunup, dualar edildi ve Şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. Valimiz, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından şehitlik defteri imzalandı.

Program kapsamında, Vali Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner, 15 Temmuz Gazisi Zafer İpek´i evinde ziyaret etti.

Program kapsamında ayrıca Çamlıçatak mevkisindeki 15 Temmuz Şehitler Ormanında fidan dikme ve bakım etkinliği düzenlendi. Valimiz, daha sonra Milli Egemenlik Meydanında düzenlenen resim sergisini gezdi, yarışmada dereceye giren resimlerin sahiplerine ödül verdi. Vali Öner, burada ki programlarının ardından Kızılay kan toplama merkezini ziyaret etti.

15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasının 4´ncü yıldönümü etkinlikleri, akşam 20.30´da ana programla devam etti.

Kuran-ı Kerim okunarak başlayan programda Şehitlerimiz için dua edildi.  Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın halka seslenişi canlı olarak katılımcılara izletildi.

Burada günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali Hüseyin Öner, milletimizin 15 Temmuz gecesi destan yazdığını ifade ederek şunları söyledi:

?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun. Sözlerime başlarken, 15 Temmuz´da bu Milletin ve Devletin İstiklal ve İstikbali için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Kahraman Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Kıymetli Ardahanlılar, Yüce Milletimizin yüzyıllar boyunca ilmek ilmek dokuduğu, harcı şehit kanıyla atılmış devletimizi işgal etmek, parçalamak ve sömürge yapmak, rengini şehit kanının kırmızısından alan bayrağımızı bu semalardan indirmek için, 15 Temmuz 2016´da küresel istilacı güçler ve içimizdeki işbirlikçi FETÖCÜ hainler, alçak ve hain bir darbe teşebbüsüne kalkıştılar. Bu hain darbe kalkışması, devletimizin geleceğini küresel dış güçlere teslim etmeyi ve işgale zemin hazırlamayı amaçlıyordu. O gece ülkemizi, milletimizi, cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen ve tüm devlet kurumları ile birlikte silahlı kuvvetlerin içinde yuvalanmış bu asker suretli vatan hainleri ve diğer hain unsurlar, milletin parasıyla alınan silahları, milletin adamı olan Cumhurbaşkanımıza, milletin kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisine, Devletin güvenlik kurumları ile birlikte, bu aziz ve cefakar millete doğrultarak kanlı bir darbe kalkışmasında bulunmuşlardır. Vatanımızın bütünlüğüne, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, Milletimizin tıpkı Çanakkale´de ve Kurtuluş Mücadelesinde olduğu gibi, kahramanca bir duruş sergilemesiyle püskürtülmüştür. Tankların, uçakların, tüfeklerin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle ve bedeniyle dikilmen kahraman milletimiz, cesaretiyle, dirayetiyle, kararlı ve dik duruşuyla tarih yazmıştır. Ve milletimiz, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın emriyle, darbe teşebbüsünü, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. Türk Milleti, bu mübarek topraklara namahrem eli değmemesi için 251 şehit vermiş, her biri bu millete emanet olan 2.194 gazimiz olmuştur.

Değerli davetliler, bu silahlı darbe kalkışmasının bertaraf edilmesiyle, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu darbe teşebbüsüne karşı verilen mücadelenin ve direnişin, diğer darbe ve darbe kalkışmalarından farkı, milletin topyekün darbeye karşı durması, milli iradeye sahip çıkması, bu hainlere ve küresel işbirlikçilerine ülkeyi teslim etmemesidir. Yani 15 Temmuz Direnişi, 1960 Darbesi, 1971 Muhtırası, 1980 Darbesi, 28 Şubat Muhtırası, 2007 e-muhtırasından çok farklı bir reflekstir. 15 Temmuz, Milletimizin;  kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır. Dolayısıyla bu cennet vatan, 15 Temmuz öncesinden daha güçlü, daha huzurlu ve daha güvenlidir.

2007 kumpas davaları ile başlayan, 2011 Mit Krizi ile devam eden, 2013 gezi olayları ile yeni bir sürece giren ve 17-25 Aralık kumpaslarıyla Hükümetimizi indirme operasyonları ile sürdürülen ve devamında 6-7 Ekim olayları ile Hendek savaşlarında sonuç alamayan iç ve dış hainler, 15 Temmuz´da darbe teşebbüsünde bulunmalarına ve ekonomik olarak sürekli her tür oyunu oynamalarına rağmen, Devletimiz büyüyor, gelişiyor, değişiyor ve kendi gündemini kendisi belirliyor. Türkiye Cumhuriyeti bölgesinin ve dünyanın önemli devletlerinden biri olmakla birlikte, dünyanın 17. büyük ekonomisidir. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması, yani dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içerisine girebilmesi için, önümüzdeki engelleri bertaraf ederek, hep birlikte her zamankinden daha çok çalışacağız. Bir olacağız, iri olacağız, hep birlikte güçlü Türkiye´yi inşa edeceğiz.

Değerli hemşerilerim, korkunun ve ölümün üzerine giden, 15 Temmuz Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günlerinde gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. Tıpkı Çanakkale savaşını anlatırken Seyit Onbaşı´yı, Kurtuluş Savaşı´nı anlatırken Nene Hatun´u anıyorsak, Ömer Halis Demirleri, tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi her zaman anacağız. Sözlerime son verirken, tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, tüm Kahraman Gazilerimize Şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi, Saygı ve sevgilerimle selamlıyorum."

Vali Hüseyin Öner, konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu´nun startını verdi. Programda İl Müftülüğü Yatılı Kuran Kursu öğrencileri ilahi dinletisi sunarken, Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölü öğretim görevlileri de konser verdi.

Etkinlikler, Sela okunarak son buldu.


1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak