ARDAHAN´A DEV YATIRIM

Tekstil Fabrikası yeni yılda faaliyete başlıyor

10.11.2020 15:09:31 0
ARDAHAN´A DEV YATIRIM

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da istihdamın artırılması ve genç işsizlerin iş ve aş sahibi olması için Ardahan Belediyesinin girişimleri ile inşaatı Posof´lu hayırsever Selami Erdoğan tafafından yapılan, işletmeciliğini ise Akbulut ailesinin üstlendiği Tekstil Fabrikası inşaatı bitme aşamasına geldi. Çevre düzenlemesi ve fabrika içerisindeki ekipmanların kısa sürede kurularak faaliyetlerine başlayacak.

Konu hakkın bilgisine başvurduğumuz fabrika sorumlusu Kutluhan Durak, ?2021 yılının ilk ayında faaliyete başlayacağımız tekstil fabrikamızın inşaatı bitti. İki bin metre kare kapalı alan üzerine kurulan fabrikamızda ilk etapta 250 gencimizi, bir yıl içerisinde ise bin gencimizi istihdam etmeyi planlıyoruz? dedi.

Maseksport´un iş sağladığı, İzmir´de Aybey Konfeksiyon Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahipleri Sefa Akbulut, Tuncay Akbulut ve Caner Akbulut´un  hem yurtiçi hem de yurt dışına üretim ve tasarım yapan firmanın ilimizde açacağı Tekstil Fabrikası için görüşlerine başvurduğumuz Sefa Akbulut ise şunları aktardı; ?30 yıllık deneyimiz ile İzmir ilinde 20 bin m² alan üzerinde kurulu Maseksport A.Ş.,  çoğunluğu kendisine üretim yapan fason atölyelerde olmak üzere aylık 700.000 adet  örme kumaştan mamul konfeksiyon üretim yapabilecek kapasiteye sahiptir. Ağırlıklı olarak İspanya, İngiltere, İtalya, Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihracat yapmakta olan şirketimiz, 2018 yılında, 6 milyon adet üretimle, 37Milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. 2019 yılında ise 42 Milyon dolar ve 6 Milyon 750 bin adet üretim gerçekleştirmiştir. Memleketimize ekonomik olarak katkısı olacağını düşündüğümüz yeni fabrikamızda üreteceğimiz ürünlerimiz kendi markamızla olup yurt dışına ithal edilecektir. Bu yatırımızda bizlere desteklerini esirgemeyen Ardahan bürokrasisine ve Ardahan Belediye Başkanı ile Kadın Kooperatifimize teşekkür ediyoruz. Umut ediyorum ki ilimizdeki bu yatırım kısa sürede başka yatırımlarında gelmesine öncülük edecektir. Bir yıl içerisinde bin kişiye yakın gencimizi özellikle genç kızlarımıza meslek öğretip ailelerine katkı sunmalarını sağlamış olacağız? dedi.

Fabrika sahiplerinden Sefa Akbulut, Ardahan´a yapılan fabrikada emekleri geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, ?İlimizde bu işe başlamamızda öncülük eden başta Belediye Başkanı Faruk Demir olmak üzere, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya ve KOSGEB Müdürü Ramazan Sivri  ile STK´lara da ayrıca teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.


1

ARDAHAN SAĞLIKTA BEKLENEN İMZALAR ATILDI

2

Üniversite öğrencilerinin sorunları masaya yatırıldı

3

Ardahan'da şehit Anneleri yalnız bırakılmadı

4

Serhat Ardahanspor başkanından Vali Çiçek’e ziyaret

5

Şoförler Odası Başkanı Özer, zam dedikodularına ilişkin konuştu