ARDAHAN´A 2 MÜJDE!

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Ardahan´a yem ve kavurma fabrikası kurulacağının müjdesini verdi.

GÜNCEL 4.04.2021 14:21:51 0
ARDAHAN´A 2 MÜJDE!

ŞENOL KİRMAN

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Ardahan´a yem ve kavurma fabrikası kurulacağının müjdesini verdi. Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar´ın girişimleri ile Ardahan´a yem ve kavurma fabrikası yapılacak.
Posof´lu işadamı Selami Erdoğan tarafından Posof ve Ardahan´a yaptırılan tekstil fabrikalarının ardından Ardahan´a yem ve kavurma fabrikası yapılacak.

Gazetemiz mensuplarının makamında ziyaret ettiği Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, ?Yem ve kavurma fabrikası projelerinin, Ardahan çiftçisinin yem sorunu olmayan ve ürettiği hayvanının pazarı ile ilgili sıkıntısı olmayan bir il olması noktasında ki bir gayrettir. Tekstil ve bu iki projenin meşalesi Posof´tan yanmıştır? dedi.
Posof´lu işadamı Selami Erdoğan´ın Ardahan´a ciddi katkılar sunduğunu aktaran Başkan Ulgar, ?Tekstil ve bu iki projenin meşalesi Posof´tan yanmıştır. Posof´lu iş adamımız Selami Erdoğan tarafından tamamen maliyeti ve mülkiyeti kendine ait olmak üzere yapılıp hiçbir kar amacı gütmeden sadece Ardahan´a katkı sunmak, istihdama katkı sunmak, tarım ve hayvancılığı canlı tutabilmek için düşünülen ve uygulamaya geçilecek olan projelerdir. Kavurma Fabrikası için Sugöze (küçük cincorop) köyünün olduğu yer, yem fabrikası için ise Artvin yolu üzerinde hali hazırda bulunan DEMSAN yem fabrikasının olduğu yer düşünülüyor. Bu projeler, Ardahan çiftçisinin yem sorunu olmayan ve ürettiği hayvanının pazarı ile ilgili sıkıntısı olmayan bir il olması noktasında ki bir gayrettir. Biz belediyeler olarak yerel halkın temsilcisi olduğumuz için geleni gideni kucaklamak, ev sahipliği yapmak ve buraların sıkıntılarını sorunlarını aktarmak gibi görevlerimiz var. Ben özellikle il belediye başkanımız ve diğer ilçe belediyelerimizden batıda olan büyük işadamlarımız var. Ziyaret etmeleri bir şekilde Ardahan´a taşımaları, onların orada ki katkılarından bizlerinde burada faydalanmaları konusunda girişimlerde bulunmalarını arzu ediyorum. Burada önemli olan Ardahan´ın birlikte hareket etmesi, üretmesi ve birlikte tüketmesidir. Biz ayrı gayrı hareket ederekse zarar ederiz? diye konuştu.

Başkan Ulgar, ?Ardahan ciddi yatırımlar almaya başladı. Artık Ardahan eski Ardahan değil. Daha farklı vizyon ile projelerle albenisi daha yüksek olabilecek bir il haline gelebilecektir. Biz Ardahan´ı güzelliklerimizle, artılarımızla daha beğenilir ve yatırım çeken bir il haline getirebilmemizin yollarına bakmak zorundayız? açıklamasında bulundu.


1

“Hanak Tel Peyniri” coğrafi işaret tescili aldı

2

Damal mesire alanında temizlik çalışması

3

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

4

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

5

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti